Ο Nemanja Nedovic έκανε άλλο ένα σπουδαίο ματς και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη του νέου Παναθηναϊκού και το τριφύλλι, που έπαιζε με τους «παγκίτες» επιβλήθηκε με 75-67 εκτός έδρας της Ritas Vilnius σε φιλικό παιχνίδι.

Ο Γιώργος Βόβορας είχε πει από την αρχή ότι στο ματς θα δώσει ευκαιρίες να παίξουν σε όσους είχαν αγωνιστεί από ελάχιστα έως καθόλου στα δυο φιλικά που έπαιξε το «τριφύλλι» απέναντι σε Zalgiris και Alba στο πρόσφατο τουρνουά της Euroleague, που έγινε στο Κάουνας και αυτό έκανε.

Έβαλε τους παγκίτες περισσότερο στο ματς και τους είδε να κερδίζουν με 75-67 την Λιθουανική αξιόμαχη ομάδα στην οποίο το μεγάλο όνομα είναι ο… πολύς Goudelock.

Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι στο ματς, πάτησε το γκάζι με το 12΄ (24-24) και προηγήθηκε 41-31 στο πρώτο μέρος.

Πήγε στο +20, έφαγε ξύλο, αλλά άντεξε

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα μπήκε με ακόμα μεγαλύτερη φόρα στο παρκέ στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκε με 20 πόντους (54-34 στο 23΄), ενώ η τρίτη περίοδος έληξε με 64-45 υπέρ των «πράσινων».

Στην 4η περίοδο η Rytas έριξε πολύ ξύλο, οι διαιτητές έκαναν τα.. στραβά μάτια και οι Λιθουανοί πλησίασαν στους 4 πόντους (71-67) στο 39’. Τελικά οι «πράσινοι» άντεξαν και έφτασαν στη νίκη με 75-67.

Χωρίς Sant-Roos και Παπαπέτρου

Οι Howard Sant-Roos και Ιωάννης Παπαπέτρου δεν έπαιξαν απέναντι στην Rytas, για να προφυλαχθούν.

Ο Howard Sant-Roos είχε υποστεί διάστρεμμα στις 4/9 στο φιλικό με τον Ηρακλή. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έπαιξε στην ήττα από την Zalgiris στο πρώτο φιλικό που έδωσε το τριφύλλι στο τουρνουά της Euroleague στο Κάουνας. Στη συνέχεια έμεινε «εκτός» από το δεύτερο ματς της ομάδας στην διοργάνωση με τη Alba.

Ο Κουβανός είναι «οκ», αλλά επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποια υποτροπής, έμεινε έξω από το φιλικό με τους Γερμανούς και το σημερινό ματς με τη Rytas.

Από την άλλη, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση. Δεν έχει τίποτα ανησυχητικό, αλλά αποφασίστηκε να προφυλαχθεί κι αυτός.

Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ήταν όπως είπαμε ο Nedovic με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 31-41, 45-64, 67-75

Rytas Vilnius (Κάιρις): Goudelock 19 (3), McCullough, Bickuskis, Giedraitis, Radzevicius 2, Dulkis, Uleckas, Jackson 24 (3), Marciulionis, Ehodas 6, Girdziunas, Kitsing 2, Gustys 8, Butkevicius 6.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Βόβορας): Παπαγιάννης 9, Μποχωρίδης 6, Auguste 6, Δίπλαρος, Κασελάκης 3 (1), Καλαϊτζάκης 7 (1), Foster 4, Περσίδης 3 (1), Nedovic 18 (3), White 6, Μήτογλου 4, Bentil 3 (1), Jackson 6 (1).

*Στο μεταξύ ο Παναθηνϊκός θα δώσει δύο ακόμη φιλικά προπονητικού χαρακτήρα στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή (18/9) με τον Ιωνικό και το Σάββατο (19/9) με την ΑΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΑΤΣ

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ

 

 

ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ  – PHOTOS: BC Rytas / Rokas Lukoševičius