Ο Παναθηναϊκός, 2 μέρες μετά τη δύσκολη ήττα στη Baskonia, δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα κόντρα στη Real Madrid, γνωρίζοντας την 3η του ήττα σε 4 ματς στη φετινή EuroLeague υποχωρώντας σχετικά εύκολα με 88-65.

Στην πρώτη περίοδο, η Real έμοιαζε ασταμάτητη και έχοντας ευστοχήσει στα 12 από τα 16 της σουτ εντός πεδιάς -αλλά και στα 4 από τα 6 τρίποντά της- δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό, που βρέθηκε ήδη από τα πρώτα λεπτά πίσω στο σκορ με διψήφιες αποχρώσεις.
Στη συνέχεια, ο Perry με 2 συνεχόμενα τρίποντα έδωσε μια ανάσα στο «τριφύλλι» κόντρα στη ροή του αγώνα (από 19-7, 19-13), με τους γηπεδούχους όμως, να βρίσκουν πάντα τον τρόπο να ξεχυθούν στο σκορ, ακόμα και με τρίποντο εκτός ισορροπίας του Llull στο τελευταίο δευτερόλεπτο! (30-18).

 

 

Σε αντίθεση με το ξεκίνημά του, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στα μετόπισθεν στο δεύτερο δεκάλεπτο -όπου ανάγκασε την Real 6 λάθη για 4 ασίστ αλλά και μόλις 13% στα εντός πεδιάς σουτ της- αλλά επιθετικά δεν κατάφερε ποτέ να είναι απειλητικός (12 πόντοι, 38% ευστοχία).
Αυτό είχε αποτέλεσμα -παρά τα ενεργά του χέρια στην άμυνα (2 κλεψίματα) με πάρα πολλά deflections- να μη βρει σημαντικές ευκαιρίες να μειώσει επικίνδυνα, με το τελικό 42-30 -μετά από PnR Macon και Παπαγιάννη– μάλλον να τον κολακεύει.

Οι «πράσινοι» εκκίνησαν πολύ καλά αμυντικά το δεύτερο ημίχρονο και δεχόμενοι μόλις 1 πόντο στα πρώτα 3 λεπτά, κατάφεραν να μειώσουν στους 9 στο 23′ (43-34), αλλά και στους 8 λίγο αργότερα με τρίποντο του White (47-39).
Ωστόσο, το βροντερό κάρφωμα του Yabusele στον Αμερικανό έδωσε μομέντουμ και ενέργεια στη Real, που στην επόμενη φάση βρήκε ένα τελείως αμαρκάριστο καλάθι με τον Tavares, εκμεταλλευόμενη τις αλλαγές του Παναθηναϊκού, που είχαν αφήσει τον… δεινόσαυρο με τον Perry (51-39).
Λίγο αργότερα, η ελληνική ομάδα κατάφερε -μονάχα μέσω του Macon και των isos του- να μειώσει μέχρι και τους 9 πόντους, με τρίποντο από την κορυφή του πρώην της ΑΕΚ.
Όμως, η «Βασίλισσα» πάλι βρήκε τις λύσεις και με 7 αναπάντητους πόντους στο επόμενο 1.5 λεπτό ξέφυγε με 16 στο 29′ (62-46) με hook του Poirier.
Με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου όμως, που ήταν φορτωμένος με φάουλ από το πρώτο μέρος, ο οποίος μοίρασε μια ασίστ στον Floyd και πέτυχε 2/2 βολές, οι νταμπλούχοι Ελλάδος μείωσαν στους 12 (62-50), και πήραν μια κάποια αυτοπεποίθηση εν όψει συνέχειας.

Στις απαρχές της τελευταίας περιόδου, οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυναμικά στην άμυνά τους με συνεχείς αλλαγές στα screens και τον Evans στο μαρκάρισμα του William- Goss (!), και κατάφεραν να μειώσουν ξανά στους 10 (65-55).
Ωστόσο, η Real είναι πάντα η Real και με ένα νέο 6-0 σερί (goal foul Poirier, τρίποντο Rudy) και παρά την προσπάθεια του «τριφυλλιού» ξέφυγε ξανά με 16 (71-55).

Μέχρι και το τέλος του ματς, δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικά, με τη Real να φτάνει σε μια εύκολη νίκη με 88-65.

Για τους νικητές, οι κύριοι διακριθέντες ήταν οι Tavares, Abalde και Yabusele με 47 κοινούς πόντους, αλλά και 20 ριμπάουντ, ενώ σημαντικές λύσεις προσέφερε και ο Poirier με 10 πόντους (4-6 σουτ) και 7 «σκουπίδια».
Για την ελληνική ομάδα, ο Daryl Macon ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους (6-12 σουτ, 2-6 τρίποντα), ενώ ο Kendrick Perry ήταν αρκετά all around με 10 πόντους (2-4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 30 λεπτά.

 

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 42-30, 62-50, 88-65

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.