Ο Παναθηναϊκός μετά το επιτυχημένο τέλος της σεζόν με την κατάκτηση του double στην Ελλάδα, έχει προχωρήσει αρκετά τις μεταγραφικές κινήσεις του ρόστερ της νέας σεζόν!

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ήδη έχουν προσθέσει δύο παίκτες στο ρόστερ. Ο λόγος για τους Ζακ Όγκαστ ο οποίος θα δώσει βάθος στις θέσεις «4» και «5» και ο Λούκας Λεκαβίτσιους που θα ενισχύσει στην θέση του playmaker τον αρχηγό και MVP των φετινών τελικών της Stoiximan.gr Basket League Νικ Καλάθη που είναι σε συζητήσεις ανανέωσης του συμβολαίου του με τους «πράσινους» μέχρι το 2020

Πλέον για τον Παναθηναϊκό προέχουν οι ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν, αλλά και οι προσθήκες παικτών σε θέσεις «κλειδιά». Καταρχάς στους ψηλούς και στους power forward οι θέσεις έχουν κλείσει, μετά την παραμονή του Κένι Γκάμπριελ μέχρι το 2020 στην ομάδα και την πιθανή παραμονή του Σίνγκλετον στο ΟΑΚΑ παρότι έχει buy out για το NBA μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Στην θέση του center παρότι ο Γιάννης Μπουρούσης αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς Γκιστ θα είναι ο βασικός στο «5» καθώς είναι μία ανάσα από την ανανέωση του συμβολαίου του και πίσω του θα είναι ο Ίαν Βουγιούκας που επέστρεψε στους «πράσινους» μετά από 5 χρόνια και ο Ζακ Όγκαστ.

Στις θέσεις των γκαρντ τώρα ο Τσάβι Πασκουάλ και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα έχουν πολύ δουλειά, καθώς αναζητείται ένας ποιοτικός παίκτης και πολύ ικανός σκόρερ στην θέση «2» αντί του Μάικ Τζέιμς που μετακόμισε στο NBA και ίσως ένας ακόμα γκαρντ που θα παίζει και στις δύο θέσεις (δηλαδή «1» και «2») και θα έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Τις επόμενες ημέρες στο στρατόπεδο των νταμπλούχων Ελλάδας θα ξεκαθαρίσουν πολλά καθώς το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα «θερμό» στα μεταγραφικά ζητήματα.