Με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να αποτελεί “παρελθόν” για τον Παναθηναϊκό, αλλά και το “ναυάγιο” στην υπόθεση Nicolás Laprovíttola, όπως σας ενημέρωσε και το Basketblo.gr, οι “πράσινοι” εξετάζουν νέες περιπτώσεις για τη θέση του γκαρντ εν όψει της νέας χρονιάς. Πρώτοι υποψήφιοι είναι οι Pierre Jackson και Josh Gray.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα κινείται προς…Αμερική πλέον, καθώς μετά και από την απόφαση της Real Madrid να κρατήσει στο ρόστερ της τον Αργεντινό άσσο, αναγκάζεται να βρει άμεσα λύση στη θέση του playmaker

Πρώτες επιλογές είναι οι αθλητές Pierre Jackson και Josh Gray. Ο Jakson είναι γνωστός και από το πέρασμά του από την Maccabi Tel Aviv, τη Fenerbahce και την Cibona. Ο Gray μπορεί να μην έχει περάσει από την Ευρώπη, ωστόσο διαθέτει εκπληκτικές σεζόν στο NBA και τη G-League. Επίσης έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Koρέας.

Ο Pierre Jackson είναι 29 ετών, έχει ύψος 1,80 και φέτος αγωνίστηκε στην Κίνα στην αρχή της χρονιάς και στην πορεία βρέθηκε συμπαίκτης του Κώστα Αντετοκούνμπο στους South Bay Lakers (τη θυγατρική ομάδα των Los Angeles Lakers στη G-League). Εκεί μέτρησε 20,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Από την άλλη, ο Josh Gray βρέθηκε στην ίδια Λίγκα για λογαριασμό των Erie Bayhawks (τη θυγατρική ομάδα των New Orleans Pelicans), στους οποίος μάλιστα αγωνίστηκε κιόλας με two-way συμβόλαιο, όντας πρωταγωνιστής. Μέτρησε 22,5 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 7,3 ασίστ και 2,4 κλεψίματα μ.ο. ανά αγώνα. Παράλληλα ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στη G-League.

Δείτε τον Pierre Jackson εν δράσει:

Δείτε και τον Josh Gray εν δράσει: