Ο Covid-19 συνεχίζει να χτυπάει με μανία τον Παναθηναϊκό και να προκαλεί χάος και στην ομάδα, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι πράσινοι είχαν ανακοινώσει στις 6/2 ότι άλλα 3 μέλης της ομάδας (είχε προηγηθεί ένα ακόμα κρούσμα σε μέλος του σταφ λίγες μέρες πριν) βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Τότε το Basketblog είχε αναφέρει ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ (7/2) θα αναβληθεί (έτσι έγινε τελικά) και ότι στον αέρα είναι και το Κύπελλο Ελλάδας. Πληροφορίες ανέφεραν σήμερα ότι άλλα 3 μέλη του Παναθηναϊκού βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 σε νέα τεστ που έγιναν!

Έτσι ο ιός πέρα από τους πράσινους προκαλεί θύελλα και στο Κύπελλο και οδηγεί σε αναβολή και τον προημιτελικό του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι (10/2), αλλά και τα ημιτελικά (έχουν προγραμματιστεί για τις 12/2) και τον τελικό (14/2).

Ο Παναθηναϊκός έκανε και νέα τεστ μετά τα 3 τελευταία κρούσματα (πλην των 4 που είχαν ήδη ανακοινωθεί) και περιμένει την επανεξέταση αυτή για να ανακοινώσει και επίσημα ότι έχει πλέον 7 κρούσματα συνολικά.

Στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά την ΕΟΚ, η οποία θα ανακοινώσει φυσικά την αναβολή του προμητελικού των πράσινων με το Περιστέρι (10/2, 20:00) θα αναβληθεί. Αυτό θα προκαλέσει ντόμινο στο πρόγραμμα του θεσμού.

Το πιο πιθανό είναι να διεξαχθούν κανονικά οι άλλοι (πλην φυσικά του αγώνα Παναθηναϊκός – Περιστέρι) προημιτελικοί. Να διεξαχθούν δηλάδη, τα ματς της φάσης των “8”, Κολοσσός – Προμηθέας (9/2, 20:00),  Λαύριο – ΑΕΚ (10/2, 17:00),  Ηρακλής – ΠΑΟΚ (10/2, 17:00) και μετά να αναβληθούν οι ημιτελικοί (12/2) και ο τελικός (14/2).

Η ΕΟΚ έτσι πρέπει στη συνέχεια να λύσει τον δύσκολο γρίφο της έρευσης νέων κενών ημερομηνιών για να διεξαχθουν οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης.