Έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Baskonia λυγίζοντας με 79- 81, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι συνάμα ο καλύτερος παίκτης του αλλά και ο μοιραίος στο φινάλε.

Στην πρώτη περίοδο, η Baskonia βρήκε 6 αναπάντητους πόντους σε τρία σουτ στο πρώτο 1.5 λεπτό, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ορθοποδήσει άμεσα και να σταθεροποιήσει την κατάσταση (9-8).
Στη συνέχεια, με τον Giedraitis να είναι ασταμάτητος και να αστοχεί μόλις σε 2 δύσκολα floaters, οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο +5, πριν ο μοναδικός Perry με 7 σερί πόντους δώσει στο «τριφύλλι» το προβάδισμα με δύσκολο buzzer beater δίποντο από την αριστερή γωνία (15-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το παιχνίδι ήταν ακόμα πιο μοιρασμένο, αλλά η τρομερή ευστοχία των Βάσκων (62% εντός πεδιάς, 60% δίποντα) πάντα τους έδινε ένα προβάδισμα και μια σταθερότητα στο σκοράρισμά τους, ενώ την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε κυρίως με iso παιχνίδι στα miss match και μετά από επιθετικά ριμπάουντ (4 στην περίοδο).
Άσχημη στιγμή στο φινάλε, με την ελληνική ομάδα να έχει να δώσει ένα φάουλ με 12” στην κατοχή της Baskonia -μετά από λάθος στο οποίο υπέπεσε ο Nedovic από την πίεση του Giedraitis– αλλά ο Evans δεν το έκανε ποτέ στον Granger, με αποτέλεσμα στην εκπνοή να σκοράρει για 3 ο Sedekerskis (40-35).

Έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Baskonia λυγίζοντας με 79- 81, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι συνάμα ο καλύτερος παίκτης του αλλά και ο μοιραίος στο φινάλε.

Μετά την ανάπαυλα, το σκηνικό της αρχικής περιόδου επαναλήφθηκε, με τη Baskonia να εκκινεί με ένα γρήγορο 9-3 χάρις σε τρία τρίποντα (49-38), κάτι που ανάγκασε ξανά τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει time out.
Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις σκληραίνοντας την άμυνά του -καταφέρνοντας να κρύβει τον Macon- και σταδιακά ροκάνιζε την απόστασή του από τους Ισπανούς, χάρις σε προσωπικές φάσεις από Perry και Παπαπέτρου, που με 5 σερί πόντους μείωσε σε 51-49 στο 25′.
Το «τριφύλλι» είχε ξυπνήσει για τα καλά και αυτό φαινόταν και από τη στοχευμένη του στρατηγική στην άμυνα χάρις στις αθλητικές του πεντάδες (αλλαγές, deny στο χειριστή από την επαναφορά), και με το Παπαπέτρου σε τρομακτικό φεγγάρι (15 πόντοι στην περίοδο) πέρασε και μπροστά με 57-59 για πρώτη φορά από το 29′.
Ωστόσο, το δεύτερο buzzer beater τρίποντο του Sedekerskis, αυτή τη φορά από την αριστερή γωνία, έδωσε στη Baskonia μια τεράστια ανάσα (61-59).

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να εκκίνησε πολύ καλύτερα στην τελευταία περίοδο (4-8), αλλά ο Sedekerskis τον… χτύπησε ξανά από το τρίποντο (3-3 από εκεί) και έβαλε τη Baskonia σε ρόλο οδηγού (68-67) πριν ο Fontecchio με το 4ο δικό του γράψει από την κορυφή το 73-69 στο 36′.

Στο 38′, ο Macon πετυχαίνει 2 ελεύθερες βολές για το 75-73 από κερδισμένο φάουλ σε σκοτωμένη επίθεση, πριν η Baskonia μαζέψει ακόμα ένα επιθετικό ριμπάουντ, το 12ο, και ο Giedraitis κάνει το 77-73.

Ο Macon όμως ξανά με 2 σερί τρίποντο έκανε το 79-79, πριν κάνει φάουλ για βολές -από ακόμα ένα επιθετικό ριμπάουντ- στον Granger, που ευστόχησε και στις 2 προσπάθειές του για το 81-79 με 23” στο ρολόι.

O Παπαπέτρου όμως αστόχησε στην εκπνοή για τη νίκη πάνω στον Granger!

Για τους νικητές, τρομεροί ήταν οι Fontecchio, Giedraitis και Sedekerskis με 47 κοινούς πόντους και 9-16 τρίποντα, ενώ ακόμα 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ προσέθεσε ο Granger.
Από την άλλη μεριά, ο Παπαπέτρου ήταν συγκινητικός με 22 πόντους (4-7 δίποντα, 3-5 τρίποντα), ενώ ακόμα 13 πέτυχε ο Macon με 3-6 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 40-35, 61-59, 81-79

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά ΕΔΩ.