Ο Παναθηναϊκός είχε ως βασικό στόχο για την θέση του ξένου βασικού πόιντ γκαρντ που αναζητάει τον Lorenzo Brown. Το θέμα αυτό αυτό όμως, «ζόρισε» πολύ πια, καθώς η Fenerbahce μπήκε «σφήνα» για τον Αμερικανό και έτσι το «τριφύλλι» δείχνει να έχει ρίξει το βλέμμα του στον Tyler Ennis.

Ο 25χρονος Καναδός γκαρντ (1,91μ.) ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς έχει παίξει στην ομάδα που πάει να… κλέψει τον Brown, την Fener.

Ο Ennis γεννήθηκε φοίτησε στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Syracuse και έκανε όργια ως ρούκι στο ΝCAA, έχοντας μέσο όρο 12,9 πόντους με 35,3% στα τρίποντα, 3,4 ριμπάουντ, 5,5 ασίστ, 2,1 κλεψίματα.

Έμεινε μόνο ένα χρόνο (2013-14) στο Syracuse, καθώς αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ.

Τα… μαγικάπου έκανε στο NCAA του έδωσαν την θέση 18 στο νρταφτ του 2014. Επιλέχθηκε από τους Phoenix Suns. Έπαιξε μόνο 8 ματς στο ΝΒΑ εκείνη τη χρονιά με τους Suns (2,8π., 33,3% στα τρίποντα, 1,8 ασίστ, 0,9 ριμπάουντ), καθώς τον περισσότερο καιρό τον πέρασε στην θυγατρική των «ήλιων» στην G-League, τους Bakersfield Jam.

Συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Την επόμενη σεζόν βρέθηκε δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Ennis δόθηκε στους Milwaukee Bucks και έπαιξε για 2 χρόνια στην ομάδα (2014-16).
Το 2016 πήγε στο Houston (2016-17) με ανταλλαγή και την επόμενη χρονιά (2017-18) πήγε στους Lakers.

Στο ΝΒΑ έπαιξε συνολικά 186 ματς και είχε μέσο όρο 4,2 πόντους (με 31,7% στα τρίποντα), 1,3 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 0,5 κλεψίματα.

Η Fenerbahce και ο σοκαριστικός τραυματισμός

Το 2018 η Fenerbahce τον έφερε στην Ευρώπη, αλλά υπέστη έναν σοβαρό και σοκαριστικό τραυματισμό και έπαιξε μόλις 3 παιχνίδια στην Euroleague (6,3 πόντους, 0,7 ριμπάουν, 1 ασίστ).

Στις 21/10/2018 στο ματς του τουρκικού πρωταθλήματος με την Buyukcekmece η μοίρα τον χτύπησε με δύναμη. Σε μια προσπάθεια του να περάσει τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ και του Ρεθύμνου, Malcolm Armstead, στραβοπάτησε, το πόδι του βρήκε στα πόδια του αντιπάλου του και ο αστράγαλος του διαλύθηκε! Οι εικόνες από το βίντεο εκείνης της στιγμής είναι σοκαριστικές.

Έμεινε 1 χρόνο εκτός δράσης. Η Fener τον αποδέσμευσε και το 2019 πήγε ξανά στις ΗΠΑ και έπαιζε στη G-League με την θυγατρική του Toronto, τους Raptors 905. Εκεί έδειξε ότι είναι «σιδερένιος» και είχε μέσο όρο 17,1 πόντους, 7,4 ασίστ.

Είχε ξαναχτυπήσει σοβαρά

Ο Καναδός είχε ξανατραυματιστεί σοβαρά και στο ΝΒΑ. Τον Μάιο του 2015 υπέστη ρήξη επιχείλιου χόνδρου στον αριστερό του ώμο, έκανε επέμβαση και έμεινε μεγάλο διάστημα στα… πιτς.

Τα συν και τα πλην

Ο Καναδός είναι εξαιρετικός αμυντικός και πολύ έξυπνος πόιντ γκαρντ. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στο Syracuse καταγράφηκε ως ο παίκτης που πολύ δύσκολα κάνει λάθος παρότι έχει τόση ώρα τη μπάλα στα χέρια και παίρνει αποφάσεις.

Δουλεύει εξαιρετικά το pick and roll  ενώ η μεγάλη του δύναμη είναι οι άμεσες κι έξυπνες αποφάσεις του στα κρίσιμα σημεία.

Εκείνο που όλοι έλεγαν είναι ότι χρειάζεται δουλειά στο επιθετικό του παιχνίδι, ειδικά στο πως επιτίθεται προς το καλάθι. Στον αντίποδα όμως είναι πολύ αποτελεσματικός στην εκτέλεση μετά από ντρίπλα.

Ο ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ENNIS