Τα σενάρια μοιάζουν με τα… αγριόχορτα. Φυτρώνουν συνέχεια παντού. Ειδικά σε μεταγραφικές περιόδους. Το αν είναι αληθινά ή όχι είναι ένα άλλο θέμα. Μεταξύ μας συνήθως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ειδικά τα σενάρια που βγαίνουν στην επιφάνεια στο εξωτερικό και αφορούν στην Ελλάδα είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μυθεύματα. Βέβαια, έχει και φορές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία ανήκουν τα σενάρια που έχουν ξεκινήσει τελευταία και αφορούν στο ενδιαφέρον της Malaga για τον Jacob Wiley, αλλά ξέρουμε ότι συνεχίζονται.

Χθες οι Ισραηλινοί ανέφεραν ότι ο σέντερ του Παναθηναϊκού είναι στο στόχαστρο της Malaga. Σήμερα την σκυτάλη πήραν οι Ισπανοί.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Emilio Fernandez της εφημερίδας «Opinion de Málaga» έγραψε ότι ο Wiley δεν είναι απλά ένα ακόμα όνομα στην μεταγραφική λίστα της Malaga αφήνοντας φυσικά να εννοηθεί ότι η ομάδα τον έχει για τα καλά στο στόχαστρό της.

Ο Emilio Fernandez ανέφερε:  «Είναι ακόμα πολύ νωρίς και θα προκύψουν πολλά πιθανά ονόματα από εδώ και στο εξής. Προσέξτε όμως! Ο Wiley δεν είναι απλώς ακόμα ένα όνομα στη λίστα της Malaga».

O δημοσιογράφος τόνιζε επίσης ότι ο Αμερικανός παίκτης έχει… γυαλίσει στον προπονητή της Μάλαγα, Luis Casimiro, ο οποίος τον θέλει στην ομάδα.

Ο Wiley ξέρει το ισπανικό μπάσκετ, καθώς πριν έρθει στον Παναθηναϊκό έπαιζε στην Gran Canarias.

Φέτος έπαιξε 24 ματς με τον Παναθηναϊκό στη Euroleague και είχε μ.ο. 5,4 πόντους (με 65,1% στα δίποντα), 1,8 ριμπάουντ σε 11΄.47΄΄ . Ο Αμερικανός είχε ξεκινήσει καλά την σεζόν, αλλά επί Pitino έπαιρνε ολοένα και λιγότερο χρόνο συμμετοχής και ο ρόλος του ήταν καθαρά διασκοσμητικός.

Στην Α1 ο 25χρονος παίκτης αγωνίστηκε σε 20 ματς και είχε μ.ο. 9,3 πόντους (με 76,1% στα δίποντα), 3,7 ριμπάουντ.