Στις 20/1 τo Basketblog είχε αποκαλύψει στις ότι ο Marcus Foster είναι υπ’ ατμόν και η ομάδα ψάχνει για «άσο». Η μισή δικαίωση ήρθε προ καιρού με την απόκτηση του TJ Bray και η άλλη μισή δικαίωση ήρθε τώρα, Παναθηναϊκός και ο Αμερικανός αποφάσισαν οριστικά να πάρουν διαζύγιο! Ο Foster, όμως, δεν είναι ο μοναδικός ξένος που φεύγει από την ομάδα, καθώς στην έξοδο από το ΟΑΚΑ οδεύει και ο Shelvin Mack! Μάλιστα κάποια σενάρια αναφέρουν ότι αν φύγει και ο Mack η ομάδα θα κινηθεί για τον J’Covan Brown.

Ο Foster ήρθε στο τριφύλλι το καλοκαίρι έχοντας εξαιρετικές συστάσεις από την σπουδαία σεζόν που έκανε με την Hapoel Holon (μ.ο. 17,8π.) στο Ισραήλ. Δεν κατόρθωσε όμως, να δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει.

Η ομάδα τον είχε εδώ και καιρό στην… μαύρη λίστα, αλλά ο Αμερικανός είχε συμβόλαιο και έπρεπε να συναινέσει για να λυθεί, καθώς τα περιορισμένα οικονομικά του τριφυλλιού δεν σηκώνουν μεγάλες υπερβάσεις. Και μάλιστα ήδη έγινε μια υπέρβαση στο περιορισμένο μπάτζετ με την απόκτηση του Bray.

Ο Foster έπαιξε σε 20 ματς στην Euroleague. Έμεινε στο παρκέ μόλις 14΄.01΄΄ και έχει απολογισμό 6 πόντους (με 41,7% στα τρίποντα), 1 ασίστ, 1,2 ριμπάουντ.

Στην Basket League έχει αγωνιστεί σε 10 ματς και έχει απολογισμό 5,3 πόντους (με μόλις 7,41% στα τρίποντα), 1,7 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ σε 17΄.32΄΄.

Οσο για τον Mack έχει αποδειχτεί άχρωμος και άοσμος ως τώρα και το πιο κακό ήταν ότι δεν έχει βοηθήσει καθόλου στο «1», όπου η ομάδα είχε θέμα και έτσι αποκτήθηκε ο Bray.

Ο Αμερικανός έπαιξε σε 16 ματς στην Euroleague. Έμεινε στο παρκέ 17΄.40΄΄ και έχει απολογισμό 6,3 πόντους (με 36,6% στα τρίποντα), 2,8 ασίστ, 1,4 ριμπάουντ.

Στην Basket League έχει αγωνιστεί σε 8 ματς και έχει απολογισμό 5,63 πόντους (με 35% στα τρίποντα), 3,13 ριμπάουντ, 5,13 ασίστ σε 19΄.56΄΄.

Τα σενάρια αναφέρουν ότι ήδη η ομάδα είναι σε συζητήσεις με τον Mack για να λυθεί και το δικό του συμβόλαιο.

Αν ο Mack αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει κίνηση για την απόκτηση του J’Covan Brown.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα ynet.co.il είχε αναφέρει προ καιρού ότι η Hapoel Jerusalem έχει αποφασίσει να κάνει γερό λίφτινγκ στο ρόστερ των ξένων της και ο 30χρονος γκαρντ αποχωρεί, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ενδιαφέρον για τη περίπτωσή του Αμερικανού.

Ο Brown ξέρει καλά το ελληνικό μπάσκετ, ενώ τον Αμερικανό ξέρει καλά ο Oded Kattash, καθώς τον είχε μαζί του στην Hapoel Jerusalem.

Ο απόφοιτος του Texas ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2012 και έπαιξε στα μέρη μας με το Ρέθυμνο. Την σεζόν 2013-14 ήταν στον ΚΑΟΔ και το 2016 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

Φέτος είχε ένα θέμα με έναν τραυματισμό στον ώμο και έπαξε μόλις 5 ματς με την Hapoel Jerusalem στο ισραηλινό πρωτάθλημα και είχε μέσο όρο 13,2 πόντους (με 47,8% στα τρίποντα πάντως) , 1,6 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ.