Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σε όλα με τον Ίαν Βουγιούκα και ο 35χρονος σέντερ επιστρέφει πίσω στο ΟΑΚΑ. Ο Βουγιούκας συμφώνησε με την ομάδα και θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στη νέα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε το καλοκαίρι στο ρόστερ του τον Ίαν Βουγιούκα. Το τριφύλλι δεν του έκανε νέο συμβόλαιο και ο πολύπειρος ψηλός έμεινε ελεύθερος. Η ομάδα,. όμως, άλλαξε γνώμη και αποφασίστηκε να γίνει πρόταση στον 35χρονο παίκτη για να γυρίσει και πάλι πίσω στο τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να επαναφέρει στα πράσινα και στο ΟΑΚΑ τον Βουγιούκα για πολλούς λόγους. Ο πρώτος φυσικά είναι ότι η προσθήκη του θα δώσει «βάθος» στην γραμμή των ψηλών.

Ο δεύτερος είναι ότι ο 35χρονος παίκτης ξέρει την ομάδα και τα κατατόπια σαν το σπίτι του. Έχει παίξει συνολικά 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό στις δυο θητείες που έχει κάνει στο «τριφύλλι».

Ο Βουγιούκας έπαιξε αρχικά στην ομάδα από το 2010 έως το 2012, επέστρεψε στο ΟΑΚΑ το 2017 και ήταν εκεί στη σεζόν που τελείωσε.

Από την άλλη, ο Βουγιούκας είναι και μια προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει και στο κλίμα στα αποδυτήρια.

Ετσι οι δυο πλευρές έκατσαν ξανά στο τραπέζι, τα βρήκαν και ο Βουγιούκας θα φοράει την πράσινη φανέλα και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Φέτος ο 35χρονος παίκτης έπαιξε 16 ματς με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague και είχε μέσο όρο 2,7 πόντους, 1,4 ριμπάουντ. Στην Basket League έπαιξε σε 16 αγώνες και είχε μέσο όρο 4,6 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ.

 

Ο ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ