Εδώ και μερικές ημέρες, ο Okaro White αποτελεί με κάθε επισημότητα παίκτη του Παναθηναϊκού, με το “τριφύλλι” να καταφέρνει έπειτα από 5 χρόνια και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον Αμερικανό τότε SF του Άρη να τον κάνει δικό του και να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην EuroLeague.

 

 

 

Σε αυτό το διάστημα, εκτός της συνεργασίας του με τον νυν τεχνικό των “πράσινων“, Δημήτρη Πρίφτη, ο απόφοιτος του Florida State πέρασε για 3 σεζόν από το ΝΒΑ και τη G- League, με τους Miami Heat να τον εμπιστεύονται στις δύο από αυτές δίνοντάς του την ευκαιρία να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια περιπλάνησης στα πέρατα του κόσμου στο σπίτι του.

Η καλύτερη του σεζόν φυσικά στις ΗΠΑ έλαβε χώρα το 2016-17, όταν στην πρώτη του χρονιά εκεί κατάφερε να εμφανιστεί σε 35 παιχνίδια και να μετρήσει 3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά 14 λεπτά παρουσίας, σφυρηλατώντας ουσιαστικά τον αγωνιστικό του προσανατολισμό και χαρακτήρα σε sidekick και ρολίστα πολυτελείας (για την Ευρώπη).

 

 

 

Στις 25 Ιανουαρίου 2017 όμως, ντύθηκε σημαντικός παράγοντας και βοήθησε την ομάδα του να πάρει μια δύσκολη νίκη στην έδρα των Brooklyn Nets με 109-106.

Πιο συγκεκριμένα, οι Heat βρίσκονταν συνεχώς πίσω στο σκορ, με τη μέγιστη διαφορά να αγγίζει τους 18 πόντους, και χρειάστηκαν μια ένεση από τον πάγκο για να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση άμεσα.
Και αυτή η ένεση βρέθηκε στο πρόσωπο του White!

Ήταν τόσο ουσιαστικός για τους Heat λοιπόν, που από τα 14 λεπτά συμμετοχής εκτινάχθηκε στα 27, και μέτρησε 10 πόντους (3-4 σουτ, 2-3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 τάπες σε αυτό το διάστημα, κατά το οποίο το Miami ήταν καλύτερο κατά 12 πόντους αλλά και σκόραρε 161 ανά 100 κατοχές!
Και όλη αυτή η συνεισφορά έγινε πολύ άκοπα και για τον περίγυρό του, αφού δεν είχε ούτε πολλές επαφές (10% USG) ούτε πολλές επιθέσεις (4 σουτ) λειτουργώντας έτσι ως ένας ιδανικός συμπρωταγωνιστής.

 

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η… ελληνική παρουσία στον εν λόγω αγώνα, αφού συνολικά υπήρχαν 5 παίκτες που είτε αγωνίστηκαν είτε απασχόλησαν τους “αιώνιους“, με τους Willie Reed, Sean Kilpatrick και Okaro White να ανήκουν στο πρώτο σενάριο και τους Tyler Johnson και Justin Hamilton στο δεύτερο.

 

 

 

 

Ταυτόχρονα, η κοινή παρουσία και των Bojan Bogdanovic, Derrick Williams, Luis Scola και Quincy Acy δίνουν έναν πιο… ευρωπαϊκό αέρα στην αναμέτρηση!