Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε το βράδυ της Πέμπτης (21/10) να περάσει από την έδρα της Maccabi Tel Aviv και παραδόθηκε στην «ομάδα του λαού» με 73-77 στο Ισραήλ -φτάνοντας τις 4 ήττες σε 5 ματς στη φετινή EuroLeague, αλλά και τις 3 συνεχόμενες αρχής γενομένης της διαβολοβδομάδας στην Ισπανία.

Το εν λόγω παιχνίδι αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση -ασχέτως αν επικρατεί το δεύτερο συνθετικό έντονα- στο «τριφύλλι», που έκλεισε μεν με ένα τρομερό 13-29 -επιστρέφοντας από το -20 σε μόλις 5 λεπτά- όντας τρομερά πρόθυμος και ορεξάτος στην επίθεση, αλλά τον ανάγκασε να κυνηγάει ένα ήδη χαμένο παιχνίδι εξαιτίας της τρανής αναποτελεσματικότητάς του μέχρι τότε.

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα πέτυχε μόλις 40 πόντους στις 3 πρώτες περιόδους (1.3 πόντοι ανά λεπτό), όντας τραγικά άστοχη τόσο στα εντός πεδιάς σουτ της (35%) όσο και στα τρίποντά της (30%), την ίδια στιγμή που η Maccabi έβρισκε πάντα τον τρόπο να μην αφήνει τη διαφορά να βολευτεί σε μονοψήφια κλίμακα.

Ωστόσο, ως δια μαγείας, οι «πράσινοι» -αν και εκκίνησαν ξανά με άσχημο τρόπο και το ύστατο δεκάλεπτο (9-4)- βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα μέσω των Nemanja Nedovic και Daryl Macon κυρίως, αλλά και του Ιωάννη Παπαπέτρου, που πέτυχε δύο μεγάλα τρίποντα προς το τέλος.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που Sorkin έκανε το 64-44 με καλάθι από κοντά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δεχθεί 4 καλάθια σε 9 μόλις απόπειρες, αλλά κυρίως να ξεκολλήσει ο ίδιος στον επιθετικό του Γολγοθά και τη μετριότητα των πρότερων λεπτών.
Έτσι, μέχρι και την κόρνα της λήξης, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη 8 καλάθια σε 11 προσπάθειες (73% ευστοχία) -αλλά και 5-6 από μακρινή απόσταση (83%)- σε μια πραγματική πανδαισία επιθετικής αποτελεσματικότητας!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως από τους 29 πόντους που πέτυχε στο τελευταίο 7λεπτο περίπου (4.1 ανά λεπτό), οι 18 ανήκαν στο δίδυμο Nedovic- Macon, με τον Παπαπέτρου να σημειώνει 6 συνεχόμενους με δύο τρίποντα σε 29”.
Ωστόσο, μέχρι τότε οι δύο πρώτοι είχαν πετύχει μόλις 12 κοινούς σε 3 δεκάλεπτα με τραγικά ποσοστά ευστοχίας ενώ ο τελευταίος 9 με 4-9 σουτ, κάτι που συνέβαλε στην εν γένει κακή ανάπτυξη των φιλοξενούμενων σε ακόμα ένα παιχνίδι -με την ανικανότητα στο spacing να τον «σκοτώνει» κάθε φορά…