Το βράδυ της Τετάρτης (12/1), ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εξαιρετικά μέτριος κόντρα στην CSKA Moscow στο άδειο -σχετικά- ΟΑΚΑ ελέω κορονοϊού, γνωρίζοντας έτσι μια από τις πλέον απογοητευτικές ήττες στην ιστορία του.

Συγκεκριμένα, το κακό άρχισε να αχνοφαίνεται ήδη από την πρώτη περίοδο, όταν οι Ρώσοι χάρις σε ένα αναπάντητο 0-23 κατάφεραν να ξεφύγουν από νωρίς με διψήφιες διαφορές και να χτίσουν ένα προβάδισμα που εν τέλει δεν πλησιάστηκε ποτέ.

Μάλιστα, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου κατάφεραν να φτάσουν αφενός τους 60 πόντους ενεργητικό, κάτι που αποτελεί την κορυφαία επίδοση για φέτος (μαζί με τον Ολυμπιακό), και αφετέρου να κλείσει την απόσταση στο +27, κάτι που αποτελεί και τη χειρότερη επίδοση από καταβολάς EuroLeague, όχι μόνο για την ομάδα!
Επίσης, τα 11 τρίποντα σε ένα ημίχρονο, όσα έβαλε δηλαδή η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο πρώτο 20λεπτο, είναι η 2η κορυφαία απόδοση όλων των εποχών!

Ταυτόχρονα, και όσον αφορά το «τριφύλλι», αξίζει να τονιστεί πως οι 60 πόντοι είναι η χειρότερη επίδοσή του ανεξαρτήτως έδρας για ένα ημίχρονο ενώ η 25άρα της σημερινής του ήττας (74-98) είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη στο ΟΑΚΑ.

Ποια είναι στην κορυφή;
Το «πάρτι» αξίας 31 πόντων (66-97) της CSKA το 2019, στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή ελέω κορονοϊού

Tέλος, όπως αναφέρει ο Darius Garuolis, οι ήττες του ΠΑΟ φέτος από τον εν λόγω αντίπαλο αγγίζουν συνολικά το -44 (-24 και -20), κάτι που αποτελεί all time low στην ιστορία του θεσμού!