Σε ένα άδειο ελέω των μέτρων κατά της επέλασης του κορονοϊού ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως δεν είχε πολλές πιθανότητες κόντρα στην CSKA Moscow, αλλά η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν τρομερά απογοητευτική μετά το 7ο λεπτό, με τους Ρώσους να περνούν με το ευρύ 74-98 από την Αθήνα για την 20η αγωνιστική της EuroLeague.

Στην πρώτη περίοδο, ο αγώνας απέκτησε πολύ έντονο ρυθμό από πολύ νωρίς, αφού στα πρώτα 4.5 λεπτά της αναμέτρησης είχαν ήδη μπει 22 κοινοί πόντοι.
Στη συνέχεια, και μετά από ένα μικρό σερί της CSKA έπειτα από το αντιαθλητικό φάουλ του White στον Shengelia, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πολύ λογικός στην επίθεση και να ψάχνει την καλύτερη επιλογή (PnR με Παπαγιάννη, τάισμα miss matches κλπ) και πέρασε μπροστά με 3 στο 7′ (20-17).
Ωστόσο, μέχρι τέλους, η «ρωσική αρκούδα» έτρεξε ένα ηχηρό 0-9 επί μέρους σκορ -που άρχισε με ένα… τρελό τρίποντο + φάουλ του Grigonis σε νεκρό χρόνο- και έκλεισε μπροστά το δεκάλεπτο με 20-26.

Όση μεγάλη ενέργεια είχε στην πρώτη περίοδο άλλη τόση μετριότητα είχε στη δεύτερη το «τριφύλλι», το οποίο επέτρεψε στην CSKA να εκκινήσει τρομερά την περίοδο (0-11/ 0-20 συνολικά το σερί) και να πάρει τρανό κεφάλι στη διαφορά του του σκορ ήδη από το 12ο λεπτό!
Λίγο αργότερα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν δις στο +21 (24-45), αλλά και στο +22 (26-48) στο 16′ με το τρίτο τρίποντο σε 4 απόπειρες του Hackett (29% στη σεζόν από την περίμετρο) -με τον Δημήτρη Ιτούδη να βλέπει την ομάδα του να γράφει 5-7 τρίποντα στο δεκάλεπτο αλλά και 10-16 συνολικά…
Tελικά, η διαφορά έκλεισε στους 27 πόντους (33-60), με τους «πράσινους» να είναι απογοητευτικό και να γιουχάρεται στο δρόμο για τα αποδυτήρια.


 

Μετά την ανάπαυλα δε θα μπορούσαν φυσικά να αλλάξουν πολλά, με την ελληνική ομάδα να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για μια πιο… ανθρώπινη ήττα.
Η αρμάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση μετά την ανάπαυλα κόντρα στην αδιάφορη πλέον CSKA και με 22 πόντους (56% ευστοχία εντός πεδιάς, 40% από το τρίποντο) κατάφερε να μειώσει στους 22 με το πέρας της τρίτης περιόδου -με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Perry που πέτυχε 5 σερί στο φινάλε του εν λόγω δεκαλέπτου (15 συνολικά, 3-3 τρίποντα).

Tελικά, το σκορ έκλεισε στο  74-98, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την 4η σερί του ήττα στην Ευρώπη αλλά και την 5η στα τελευταία 7 του παιχνίδια.
Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο 11-7 και απέχουν μόλις μια νίκη από την τρίτη θέση και τον Ολυμπιακό πλέον.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 33-60, 55-77

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.