Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του κοινού του στο Κλειστό του ΟΑΚΑ με ένα τρομερό φινάλε κόντρα στην Fenerbahce, την οποία και σόκαρε με ένα 9-0 σερί στα τελευταία 40”, ικανό να ανατρέψει το εις βάρος του -5!

Κύριο βαρόμετρο σε αυτήν του την κυριαρχία δεν ήταν άλλο από το φοβερό και τρομερό δίδυμο των Daryl Macon και Nemanja Nedovic, που σημείωσαν τους 21 από τους 27 πόντους της ομάδας τους στην τελευταία περίοδο -αλλά και 6 από τους τελευταίους 9- για να την οδηγήσουν στην πρώτη φετινή της νίκη στην EuroLeague!

Συγκεκριμένα, εκτός του goal foul που πέτυχε ο Okaro White 2 περίπου λεπτά πριν το τέλος για το 82-79 και των νικητήριων ουσιαστικά τριών βολών του Ιωάννη Παπαπέτρου για το 91-87, όλοι οι υπόλοιποι «πράσινοι» πόντοι προήλθαν από τα χέρια των shot makers των γηπεδούχων, που αποδείχθηκαν από μηχανής θεοί για το «τριφύλλι».

Ο Αμερικανός πέτυχε 8 πόντους με 2-2 δίποντα και 4-4 βολές, ενώ ο Σέρβος 13 πόντους με 1-3 τρίποντα και 10-10 βολές, συμπεριλαμβανομένων και των δύο που χάρισαν το προβάδισμα στον ΠΑΟ 3” πριν το απόλυτο φινάλε!

Συνολικά μάλιστα, πέτυχαν το 64% των πόντων τους στην ύστατη περίοδο, αφού στις περασμένες τρεις είχαν μετρήσει μόλις 12 με 4-8 δίποντα και 2-7 τρίποντα -με το φορμάρισμά τους σε αυτό το κρίσιμο σημείο να είναι στην ουσία ο νικητήριος μοχλός της αρμάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως μονάχα στο τελευταίο δεκάλεπτο σήμερα κόντρα στους Τούρκους, οι Nedovic- Macon σκόραραν περισσότερο από ότι στα 2 προηγούμενα ματς του «τριφυλλιού» στη σεζόν -με Μοnaco και Άρη– όπου μέτρησε 13 (0-13) και 19 (10-9), αντίστοιχα, γέρνοντας την επιθετική πλάστιγγα της ομάδας για πρώτη φορά πάνω από τους 90 πόντους!