Στον Παναθηναϊκό τηρούν γενικά σιγή ιχθύος στα μεταγραφικά και στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα και περιμένουν όλοι την επίσημη τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το «αύριο». Ο Γιώργος Βόβορας όμως, δείχνει να λειτουργεί σαν πρώτος προπονητής.

Ο Βόβορας έχει αρχίσει τις επαφές για παίκτες και κινεί ήδη εδώ και καιρό τα μεταγραφικά νήματα και φυσικά έχει κεντρικό ρόλο στις κινήσεις της επόμενης μέρας. Κι όλα αυτά μαρτυρούν ότι αν δεν έχει πάρει το χρίσμα (επίσημα), τουλάχιστον προχωρά κάποια ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της ομάδας. Κι αυτό κάτι δείχνει.

Από πλευράς Παναθηναϊκού η γραμμή είναι: «Δεν μας απασχολεί στην παρούσα φάση το θέμα του προπονητή». Είναι άλλα ζητήματα που έχουν μπροστά τους, όπως π.χ η επόμενη μέρα μετά την απόφαση της Euroleague για διακοπή ή ακόμα ποιες είναι οι προθέσεις της ιδιοκτησίας σχετικά με την επόμενη μέρα.

Η ανάληψη ακόμα περισσότερων ευθυνών από τον Μάνο Παπαδόπουλο, είναι κάτι που αφορά στην επόμενη μέρα. Τα σενάρια δε λείπουν.

Ο Γιώργος Βόβορας  όμως, είναι ένας από τους στρατιώτες της ομάδας. Αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και δείχνει να έχει κερδίσει πόντους για να πάρει μόνος του το τιμόνι. Δεν αποκλείεται βέβαια, σε μια περίοδο «ειδικών συνθηκών» να υπάρξει πλάνο με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, που έχει περισσότερη εμπειρία ως head coach.

Ειδικά  τις τελευταίες ημέρες, όμως, ο Βόβορας λειτουργεί ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού. Κάτι το οποίο δεν είναι έκπληξη.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ήταν πρώτος υποψήφιος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό πριν επιστρέψει ο Rick Pitino και μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες δεύτερες σκέψεις μάλλον ξεπεράστηκαν και στον Παναθηναϊκό ο Βόβορας να είναι έτοιμος να πάρει τα ηνία.

Ο επί σειρά ετών ασίσταντ (των Πεδουλάκη, Pasqual και Pitino) φαίνεται ότι παίρνει το χρίσμα με μια σημαντική… υποσημείωση: Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.