Δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην UNICS Kazan ο Παναθηναϊκός, που παρότι ήταν πολύ καλός αμυντικά κόλλησε ξανά στην επίθεση, και εν τέλει λύγισε με 72-74 χάρις σε ένα δύσκολο σουτ του Brown.

Μετά από ένα κάκιστο ποιοτικά ξεκίνημα στο ματς, όπου οι δύο ομάδες είχαν κολλήσει στους 3 πόντους συνολικά μέχρι και το 4′, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με τρίποντο του Παπαπέτρου από την αριστερή γωνία να φτάσει στο 9-1, με την UNICS να πετυχαίνει το πρώτο της καλάθι στο 5ο λεπτό.

Στη συνέχεια όμως, το τριφύλλι πάγωσε επιθετικά και πέτυχε μόλις 4 πόντους μέχρι και την τελευταία φάση, όταν ο Perry με ένα πολύ δύσκολο λέι απ έκανε το 15-15.

Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι ήταν αισθητά καλύτεροι σε επίθεση (53% ευστοχία, 3-4 τρίποντα) και άμυνα, αλλά οι Ρώσοι πετύχαιναν πάντα μερικά πολύ δύσκολα σουτ και κατόρθωναν πάντα να παραμένουν πολύ κοντά στο σκορ ακόμα και αν δεν κατάφεραν να προηγηθούν ποτέ μετά τα πρώτα της λεπτά.

Μετά την ανάπαυλα, η UNICS πήρε τα ηνία της αναμέτρησης στα χέρια της και μην επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να βρει λύσεις επιθετικά (10 πόντοι μέχρι το 8′) πέρασε μπροστά στο σκορ ακόμα και με 5 πόντους (43-48) και έμοιαζα ικανή για το πρώτο της διπλό φέτος.
Ωστόσο, οι πράσινοι βρήκαν μεγάλα σουτ στο τελευταίο λεπτό, και με ένα buzzer beater τρίποντο του Παπαπέτρου ισοφάρισαν σε 54-54, κάμπτoντας ένα 2-6 σερί των φιλοξενούμενων.

Στην τέταρτη περίοδο, η UNICS όμως βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση και με 3 συνεχόμενα τρίποντα μέχρι και το 34′ -το τελευταίο του Hezonja- πέρασαν μπροστά με 63-65.
Ο Macon έδωσε αρχικά το προβάδισμα στο 38′ στον ΠΑΟ με βολές με 68-68, κάτι που έκανε και ο Παπαγιάννης με φόλλοου, αλλά οι Ρώσοι ισοφάρισαν δις (70-70), ενώ με βολές του Hezonja 1.5 πριν το τέλος (σε ένα εξαιρετικά αμφισβητήσιμο φάουλ) πέρασαν μπροστά με 2 (70-72).

55” πριν το τέλος, ο Hezonja έχασε τη μπάλα και έστειλε με φάουλ τον Evans στις βολές, με τον Αμερικανό να είναι ψύχραιμος και να ισοφαρίζει σε 72-72, αναγκάζοντας τον Perasovic να καλέσει time out.
20” πριν το τέλος, ο Brown έπαιξε στα πόδια τον Παπαγιάννη και με ένα δύσκολο mid range έφερε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους με 72-74, με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να αρπάξει το κρίσιμο ριμπάουντ μετά το πρώτο χαμένο σουτ του.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-35, 54-54, 72-74

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.