Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο πρώτο ντέρμπι της Basket League και το έκανε παρότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Ο διεθνής φόργουορντ των “πράσινων” τελείωσε το ματς με 3 πόντους, 3/5 βολές, 0/2 δίποντα και 0/4 τρίποντα σε 30’17’’. Με άλλα λόγια, δεν έβαλε ούτε ένα καλάθι για πρώτη φορά έπειτα από περίπου ένα χρόνο.

Στις 19 Ιανουαρίου 2020 καταγράφηκε η τελευταία φορά που ο Παπαπέτρου είχε… κουλούρα τόσο στα δίποντα, όσο και στα τρίποντα. Ήταν σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού στην Πάτρα με τον Προμηθέα, όπου πρόλαβε να παίξει μόνο 2’56’’ λόγω τραυματισμού στον αντίχειρα του αριστερού χεριού.

Από τότε που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018, ο Παπαπέτρου έχει παίξει συνολικά σε 126 αγώνες (71 στην EuroLeague, 51 στη Basket League και 4 στο Κύπελλο) με τους “πράσινους”. Το αποψινό “μηδέν” στα εύστοχα σουτ ήταν μόλις το τρίτο που έχει καταγραφεί.

Πέρα από το ματς στην Πάτρα, ο Παπαπέτρου είχε τελειώσει χωρίς εύστοχο σουτ και ένα παιχνίδι με τη Baskonia στην EuroLeague τη σεζόν 2018-19, στο οποίο είχε παίξει όμως και τότε ελάχιστα (3’27’’).