Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος φάνηκε ο Νίκος Παππάς στις δηλώσεις του, παρά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα play-offs. Ο γκαρντ των «πρασίνων», θέλησε να μιλήσει ευθέως για τα δεδομένα που ισχύουν μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, πιστεύοντας όμως στο «ειδικό βάρος» της ομάδας του, εν όψει της σειράς των play-offs με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Τι σημασία έχει που προκριθήκαμε; Το παιχνίδι χάθηκε. Παναθηναϊκός είσαι. Δεν επιτρέπεται να χάνεις από τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν μπορούμε παρά να έχουμε πικρή γεύση από το ματς. Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι. Ξέραμε πως από αυτό τον αγώνα περνάει η πρόκρισή μας. Παίξαμε σε ένα γήπεδο με έντονη ατμόσφαιρα και παρά το κακό ξεκίνημα, ισορροπήσαμε. Βρήκαμε λύσεις, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι και δυστυχώς χάσαμε ένα ματς που κρατούσαμε στα χέρια μας».

«Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Ίσως να μου ταιριάζει».

«Ναι, μάθαμε. Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος για ένα αποτέλεσμα, που σε “καίει” τόσο πολύ. Ο στόχος επετεύχθη. Ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται ξανά στους “8”. Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί από το ξεκίνημα της χρονιάς, όλα είναι στο χέρι μας. Γιατί να μην κάνουμε το κάτι παραπάνω; Είμαστε μια ομάδα με έμπειρα παιδιά, με πρωταθλητές. Έχουμε νέους με υψηλό κίνητρο και φιλοδοξίες. Κανένας δεν φοβάται. Θα πάμε στα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να την κοντράρουμε».

«Κανένας δεν λέει πως θα είναι εύκολα. Ήρθα η ώρα να κάνουμε ένα μεγάλο “διπλό”. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Γιατί όχι; Παναθηναϊκός είσαι και έχεις την εμπειρία, τη φανέλα και το ρόστερ να το πετύχεις. Γιατί όχι;».