Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου μετά την νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ και αναφέρθηκε στο σημερινό ματς, στους Ρίβερς, Παππά και Φελντέιν, αλλά και στον εξαιρετικό απόψε Γιάννη Μπουρούση.

Αναλυτικά τι είπε:

Για το ματς: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη μας. Συγχαίρω την ΑΕΚ για το παιχνίδι της και ειδικά τον προπονητή της. Το παιχνίδι εξελίχθηκε περίπλοκα για εμάς και κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου αμυνθήκαμε και επιτεθήκαμε καλύτερα. Ηταν ένα πραγματικά περίπλοκο παιχνίδι. Χάσαμε και τον Ρίβερς στη δεύτερη περίοδο. Είχαμε άσχημα ποσοστά στις βολές και είχαμε κακή κυκλοφορία σε μεγάλο διάστημα. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά γιατί είναι σημαντικό να νικάς ενώ δεν παίζεις και καλά».

Για την κούραση: «Όταν έχεις 48 ώρες , έχεις 48 ώρες και πρέπει να προετοιμάζεσαι και να παίζεις σωστά. Σε 15 μέρες θα συμβεί το ίδιο. Πρώτα θα πάμε στο Μιλάνο και μετά έχουμε Μπασκόνια εδώ και πρέπει να προπονείσαι έτσι ώστε να κάνεις την καλύτερη εμφάνιση. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το κάνεις».

Για τα δύο ρόστερ: «Δεν είναι εύκολο, αλλά στην Μπαρτσελόνα είχαμε δύο Αμερικανούς που γίνονταν τρεις, άρα για κάποιο διάστημα έζησα κάτι παρόμοιο. Δεν με παραξενεύει η κατάσταση, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολη».

Για την κυκλοφορία της μπάλας: «Δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο που δεν μας άφησαν να πάρουμε πιο εύκολα το παιχνίδι».

Για τον Παππά: «Δεν πρέπει να περιπλέκουμε τα πράγματα. Ο Φελντέιν είχε καλή απόδοση και έμεινε περισσότερο στο παιχνίδι».

Για τον Ρίβερς: «Ο Κέι Σι είναι ένας από του πιο σημαντικούς παίκτες για εμάς. Θα είναι μια σημαντική απώλεια αλλά θα δούμε ποιο θα είναι το μέγεθος της ζημιάς. Πρώτα θα περάσει από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ και μετά θα υποβληθεί σε εξετάσεις».

Για τον Μπουρούση: «Πιθανότατα ο Μπουρούσης είναι ο καλύτερος στη θέση του στη διοργάνωση με όλη την έννοια της λέξης. Πρέπει να τον βοηθάμε να παίζει καλά και σήμερα ήταν καθοριστικός».

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Φελντέιν είπε: «Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είναι δύσκολο να παίζεις με έναν δύσκολο αντίπαλο 48 ώρες μετά τη Γαλατά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο έτοιμοι. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και προπονητή. Είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς».