Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ στην Συνέντευξη Τύπου: «Να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη σεζόν. Κάναμε μια καλή σεζόν, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Να τους συγχαρώ για τη δουλειά τους όλη τη σεζόν στην Euroleague, άσχετα αν δεν πήγαμε στο Final 4. Έδειξε πως η δουλειά που κάναμε ήταν πολύ καλή.

Να συγχαρώ την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους κάναμε περήφανους. Και φυσικά πως να μην συγχαρώ τον απίστευτο κόσμο μας, μας έχει βοηθήσει πολύ στα παιχνίδια!

Από την άλλη, να συγχαρούμε και τον Ολυμπιακό, που μας έβαλε πολύ δύσκολα, αλλά τελικά νικήσαμε. Τα 20 λεπτά ήταν τυπικά, ενος τελικού. Πολλά άστοχα δίποντα, τρίποντα, πολύς εκνευρισμός. Από την άλλη, περάσαμε μπροστά, το τρίποντο του Ρίβερς μας έδωσε αυτοπεποίθηση και συνεχίσαμε».

Για τον Νίκο Παππά και για το αν είναι ικανοποιημένος που οι παίκτες είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής: «Σήμερα ήταν ένας παίκτης πολύ σημαντικός για εμάς. Μας βοήθησε πολύ, έκανε ένα πλήρες παιχνίδι. Κάποιες φορές αναγκάζεσαι να θυσιάζεις πράγματα σε σειρές playoffs».

Για τις σκέψεις του μετά το 1ο ματς και τι άλλαξε στην ομάδα για την ανατροπή: «Πιστεύω πως στο 1ο μέρος κάναμε καλύτερο παιχνίδι, από όσο δείχνει το σκορ. Χάσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και τουλάχιστον 6-7 καλάθια κάτω από τη ρακέτα. Στο δεύτερο ήμασταν πιο εύστοχοι και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Κάθε ματς σε playoffs είναι σημαντικό. Αλλάξαμε την προσέγγιση, παίξαμε με ψηλούς, ποστάραμε στο ματς και βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε»

Πέρυσι είπε ότι το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο, για το αν θα είναι και φέτος, που οι περισσότεροι παίκτες του μένουν ελεύθεροι: «Όπως πάντα, μετά από κάθε πρωτάθλημα, πρέπει να έρθουν κάποιες μέρες που θα σκεφτούμε, ατομικά και ομαδικά. Θα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και μετά να σκεφτούμε το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε».

Για το Μουντιάλ και τις προβλέψεις του: «Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω πως φέτος θα μπορούσε να κερδίσει κάποια ομάδα έκπληξη. Το αφήνω εκεί (γέλια)».