Προπονητής του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια φαίνεται πως θα είναι ο Τσάβι Πασκουάλ. Η συμφωνία φέρεται ως οριστική, με τις πληροφορίες που θέλουν τελικά τον Καταλανό τεχνικό να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» και να αντικαθιστά τον Αργύρη Πεδουλάκη να πληθαίνουν και μάλλον απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. 

Μετά την απομάκρυνση του Πεδουλάκη, ύστερα από τη «βαριά» ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η περίπτωση του πρωταθλητή Ευρώπης το 2010 με την Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που προκρίθηκε για το «τριφύλλι», με την υπόθεση να συναντά «εμπόδια», αφενός λόγω της ανησυχίας του ιδίου σχετικά με τις συχνές αλλαγές προπονητών στον Παναθηναϊκό, αφετέρου εξαιτίας των απαιτήσεων που παρουσίασε, μόλις η διοίκηση τον προσέγγισε, με το τριετές κλειστό συμβόλαιο να αποτελεί βασικό όρο. 

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν εγκατέλειψε την περίπτωσή του και ο εκπρόσωπος του Πασκουάλ ήρθε στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν εκ του σύνεγγυς οι συζητήσεις. Η επίσκεψη αυτή του Ζόραν Σάβιτς στην ελληνική πρωτεύουσα, ήταν μάλλον και η πιο αποφασιστική πράξη για την επίτευξη συμφωνίας, μιας και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αποφασισμένος να ικανοποιήσει τους όρους που είχαν τεθεί από την πλευρά του 44χρονου προπονητή.

Όλα αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, μάλλον καθιστούν τον Πασκουάλ μόνιμο κάτοικο ΟΑΚΑ, με τις εξελίξεις σε κάθε περίπτωση να μην αργούν, αναφορικά με την υπόθεση της έλευσής του.