Στο ελληνόφωνο ραδιόφωνο “CRI” του Πεκίνου μίλησε ο Αργύρης Πεδουλάκης αμέσως μετά την ανοιχτή προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Γυμναστική Ακαδημίου του Πανεπιστημίου στο Πεκίνο. Ο προπονητής των “πρασίνων” μίλησε για την πρωτόγνωρη εμπειρία του ταξιδιού στην Κίνα, για τον κινεζικό μπάσκετ αλλά και για την παρουσία του Πινγκ Σανγκ.

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ μεγάλο όνομα στην Ευρώπη που σύμφωνα με την Ευρωλίγκα είναι το πιο γνωστό, και μας ενδιαφέρει να γίνει γνωστός και σε άλλες Ηπείρους. Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα που έχει τεράστιες προοπτικές και θέλουμε να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και όχι μόνο. Θέλουμε να δούμε πράγματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το μπάσκετ – αυτό είναι ένα κομμάτι της κουλτούρας – την φιλοσοφία. Νομίζουμε ότι η Κίνα έχει αυτά τα πράγματα, καθώς έχει μια μεγάλη πολιτιστική παράδοση, οπότε εμείς θα δώσουμε κάποια άλλα πράγματα και θεωρούμε ότι και για την ομάδα μας θα είναι κάτι πολύ ωραίο, να πάρουμε στοιχεία από την Κίνα», είπε για να συνεχίσει:

 «Μας ενδιαφέρει πολύ, να καλέσουμε ομάδες στην Αθήνα καθώς και προπονητές Κινέζους. Συγχρόνως τα δικά μας παιδιά μπορούν να έρθουν εδώ για 15-20 μέρες να συνεργαστούν. Θέλουμε να είναι μια μόνιμη συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας. Νομίζω ότι το κινέζικο μπάσκετ μιμήθηκε πάρα πολύ το ΝΒΑ, που είναι πολύ διαφορετικό από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο στηρίζει το σύνολο, ενώ το ΝΒΑ στηρίζεται περισσότερο στο άτομο και νομίζω ότι δεν ταιριάζει τόσο πολύ στην κινέζικη κουλτούρα η οποία στηρίζει το σεβασμό προς το σύνολο».

Ενώ για τον Πινγκ Σανγκ, ανέφερε: «Τον πρώτο καιρό ήταν πολύ δύσκολα για αυτόν γιατί είχε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση του αθλήματος, σιγά σιγά όμως έχει ανέβει πάρα πολύ, έχει προσαρμοστεί και θεωρώ κάθε μήνα που θα περνάει ότι θα είναι ακόμα καλύτερος. Γι’ αυτό και όπως είπα προηγουμένως, είναι πολύ σημαντικό πράγμα για τους Κινέζους παίκτες να έρθουν να παίξουνε σε υψηλό επίπεδο. Έτσι θα αποκτήσουνε αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, τεχνογνωσία και θα μπορέσουν να τα μεταφέρουν. Αυτό κάναμε και εμείς όταν ξεκινήσαμε σαν χώρα στο μπάσκετ, και μέσα από αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε και φτάσαμε στις επιτυχίες».

Τέλος, για φήμες που ήθελαν τους «πράσινους» να παίρνουν κι άλλους Κινέζους παίκτες, απάντησε: «Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε. Θεωρούμε ότι υπάρχουν παιδιά σε νεαρή ηλικία ώστε να μπορέσουμε να τα βελτιώσουμε. Όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος τόσο πιο δύσκολο, όπως οι μαθητές, το ίδιο πράγμα. Έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στην κινεζική ‘μπασκετική’ αγορά, και οι παίχτες που έχουν τα προσόντα θεωρούμε ότι με την κατάλληλη δουλειά θα βελτιωθούν»