Έξαλλος σε ερώτηση, σχετικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έγινε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, αφού αναφέρθηκε στη «ζημιά» που προκάλεσε στην ομάδα η δράση των ΜακΝίλ και Ουότερς, που σκόραραν μαζί 42 πόντους, αναφέρθηκε σε «γκεμπελική μέθοδο» και αμφισβήτηση που φτάνει «στα όρια της ασέβειας», με την ερώτηση που δέχθηκε να κάνει λόγο για «κωμωδία» και «πρόκληση του κοινού του Άρη» από την πλευρά του αρχηγού των «πρασίνων».

Αναλυτικά, όσα είπε στη συγκεκριμένη ερώτηση:

«Θα αστειεύεστε. Εγώ έρχομαι πάρα πολλά χρόνια εδώ. Τώρα να φτάσουμε στο σημείο να σχολιάσουμε τη συμπεριφορά του Διαμαντίδη φτάνει στα όρια της ασέβειας. Είναι στα όρια της ασέβειας. Το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, το αν κάποιος κάνει flopping ή κάτι άλλο, αυτό γίνεται στις τέσσερις γραμμές. Μετά που το ματς τελειώνει όλοι είναι αγαπημένοι. Αν τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ένα παιδί που είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά, να βγάλουμε ότι η συμπεριφορά του μέσα είναι απρεπής… Τι να πω… Είναι 36 χρονών, έχει παίξει, έχει δείξει, έχει προκληθεί, δεν έχει απαντήσει, αλλά δεν έχει αντιδράσει δεν, δεν… Αυτά είναι παλιά κόλπα, πάρα πολύ παλιά. Αφήστε τα…
 
Η γκεμπελική μέθοδος και η προβοκάτσια δεν περνάει. Αφήστε τα αυτά. Μιλάμε για ένα παιδί που είναι κόσμημα για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως ήταν ο Γκάλης και άλλοι. Δεν θέλω να μπω σε άλλα θέματα. Νομίζω ότι κάνετε ένα άλλο πράγμα που δεν θέλω. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία».
 
Παρόμοια ερώτηση, είχε δεχθεί για τον ίδιο του τον εαυτό και το αν προκάλεσε, λέγοντας πως «αυτή ήταν η αντίδραση. Δεν υπήρξε χειρονομία. Πρώτα σχολιάστε την δράση… Τις ροχάλες, τις εξυβρίσεις και τα αντικείμενα..  Εγώ δεν ήθελα να αναφερθώ γιατί κάνει προσπάθεια ο Άρης, αλλά αφού αναφερθήκατε πείτε για την δράση, όχι για την αντίδραση… Αυτό θα πρέπει να τελειώσει. Δεν ζούμε ούτε στο 80 ούτε στο 90 και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το ζήσουμε. Θεωρώ πως είναι ευθύνη της αστυνομίας να τελειώσει η κατάσταση αυτή. Δεν θέλω να το σχολιάσω περισσότερο λόγω Άρη, γιατί κάνει μια προσπάθεια σοβαρή».
 
Πέραν αυτών των σημείων, νωρίτερα είχε δηλώσει τα εξής:
 
Σχετικά με τον Διαμαντίδη και το αν θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να τον ξεκινά στην πεντάδα: «Ο Δημήτρης έχει συνηθίσει αυτόν τον ρόλο. Διαβάζει το παιχνίδι. Έχει την εμπειρία αυτή και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Στην θέση αυτή είναι ο Νικ. Ο Δημήτρης δεν είναι πόιντ γκαρντ, δεν είναι στην κατάσταση  στα 32-33… Δεν μπορούμε να τον καταπονούμε συνέχεια. Πρέπει άλλα παιδιά να βγουν μπροστά και να πάρουν μαθήματα το πως πρέπει να λειτουργούμε. Δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι αυτό. Και αν αυτό είναι το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε. Είναι η τελευταία του χρονιά, οπότε…

Δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι και δυνατοί πνευματικά, αλλά ιδιαιτέρως σωματικά. Δεν βάλαμε το κορμί μας, τα πόδια μας, δεν χρησιμοποιήσαμε τα φάουλ… δεν.. δεν.. δεν…  Σα να μην ήμασταν εδώ. Και υπάρχουν παιδιά που είναι επιθετικογενή, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν πως στα μεγάλα ματς ξεκινάς από την άμυνα. Σήμερα ο Νικ μας έλειψε αρκετά. Αρκετά από τα δικά μας παιδιά τα σημάδευαν στο ένας εναντίον ενός και ιδιαίτερα για τους νέους και Έλληνες παίκτες είναι ένα καλό μάθημα. Ο Νικ δοκίμασε και πονούσε. Θα δούμε αν θα παίξει την Τετάρτη.

Το πρόβλημά μας ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας. Τα δύο γκαρντ έβαλαν 42 πόντους. Τώρα μπορούμε να πούμε πολλά. Κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο. Ο Χάντερ είναι ένας Αμερικανός, ένα νέο παιδί 21 χρόνων που μαθαίνει κάθε μέρα στην προπόνηση. Το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Αλλά στην πρώτη γραμμής άμυνα. Αν μεταφέρουμε αλλού το πράγμα θα χάσουμε το δάσος».