Η αποστολή του νταμπλούχου Ελλάδος Παναθηναϊκού αναχώρησε σήμερα Παρασκευή (27/9) με προορισμό την Μόσχα, όπου οι “Πράσινοι” θα συμμετάσχνουν στο ετήσιο τουρνουά «Γκομέλσκι Καπ» (28-29/9). Ο σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο, του Ρόκο-Λένι Ούκιτς έχει επισκιάσει τα πάντα στο “πράσινο” στρατόπεδο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι το συγκεκριμένο τουρνουά δεν αποτελεί πρόβα τζενεράλε για την ομάδα του, ενώ αναφορικά με τον Ούκιτς είπε πως σίγουρα θα αποτελέσει πρόβλημα η απουσία του, αλλά πως η ομάδα του θα μάθει να ζει με την απουσία του.

”Δεν είναι πρόβα τζενεράλε για εμάς. Ο Παναθηναϊκός μαζεύτηκε πριν από τέσσερις ημέρες. Μας έλειπαν επτά παίκτες από την προετοιμασία μας. Τώρα πάμε να δώσουμε κάποια φιλικά που θα μας επιτρέψουν να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες που ήρθαν, όπως ο Ματσιούλις, αλλά και οι τραυματίες μας. Θα πρέπει να κάνουμε κάποια τρικ για να καλύψουμε τις θέσεις που έχουμε πρόβλημα. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να λειτουργούμε με γεγονότα που μπορεί να μας συμβούν μέσα στην σεζόν” είπε αρχικά ο Πεδουλάκης για να συνεχίσει με την πορεία της προετοιμασίας των “πρασίνων”:  ”Υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση μέσα στην ομάδα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Θα πρέπει να λειτουργούμε σαν ένας. Είναι αλήθεια πως λόγω του Ευρωμπάσκετ πολλές ομάδες θα είναι… πίσω”.

Ο “Άρτζι” μίλησε και για τον τραυματισμό του Ρόκο Λένι Ούκιτς αλλά και για το ενδεχόμενο ν’ αποκτηθεί ένας ακόμη παίκτης: ”Αν πρέπει να σχολιάζω καθετί που γράφεται θα πρέπει να αλλάξω δουλειά”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: ”Ο Ρόκο αντιμετωπίζει έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Θα είναι σίγουρα πρόβλημα για εμάς. Είναι ένας παίκτης που είναι μαζί μας από πέρσι και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την άμυνά μας. Θα ζήσουμε και με αυτό το πρόβλημα. Εδώ όμως θεωρώ ότι μπαίνει ένα θέμα, αναφορικά με το Ευρωμπάσκετ. Με ένα τουρνουά που διαρκεί 18 ημέρες και πρέπει να δώσεις 11 παιχνίδια”.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Στέφαν Λάσμε: ”Ο Λάσμε έκανε χθες για πρώτη φορά προπόνηση με αντίπαλο. Είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχει να παίξει τέσσερις μήνες. Θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε χρόνο για να βρει ρυθμό. Δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Το πόδι του ήταν ακινητοποιημένο, αλλά θέλει προσοχή”.

Γιάνκοβιτς: “Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα”

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς κατά την αναχώρηση των “πρασίνων” για τη Μόσχα τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να μάθει να ζει με τα προβλήματα τραυματισμών.

“Είμαστε ακόμα στο στάδιο των φιλικών. Πάμε στην Ρωσία για να δώσουμε δύο δυνατά φιλικά κόντρα σε ομάδες Ευρωλίγκας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο από τους τρεις αντιπάλους μας θα είναι και στον όμιλό μας στην διοργάνωση και θα έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να ξεκινήσει επίσημα η σεζόν.Τώρα έχουμε μπροστά μας δυνατά φιλικά. Ρωσία, κάποια άλλα στην Αθήνα και μετά πάμε στο Ρέθυμνο. Μετά θα ξεκινήσουν τα επίσημα και θέλουμε τότε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Έχει μεγάλο ρόστερ. Οι τραυματισμοί και οι απουσίες κάθε χρόνο είναι στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα προβλήματα”.

Κάρι: “Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο”

Από την πλευρά του ο Ραμέλ Κάρι δήλωσε πως παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών οι “πράσινοι” βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

“Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, μιας και έχουμε δουλειά μπροστά μας. Έχουμε παίκτες που είναι τραυματίες και ακόμα δεν είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε σημαντικές απουσίες. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουμε δείξει ότι είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Ήρθαν καλοί παίκτες στην ομάδα και σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα μόλις επιστρέψουν και οι τραυματίες. Βλέπουμε κάθε στιγμή ξεχωριστά. Προπόνηση-προπόνηση και αγώνα-αγώνα. Θέλουμε να βλέπουμε μόνο τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας κάθε φορά”.