Ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε το καλοκαίρι στο ρόστερ του τον Ίαν Βουγιούκα, δεν του έκανε νέο συμβόλαιο (εκείνο που είχε έληξε) και ο πολύπειρος ψηλός και η ομάδα πήραν χωριστούς δρόμους. Έλα, όμως, που είναι ορατό το ενδεχόμενο οι δυο πλευρές να βρεθούν ξανά στο ίδιο κοινό μονοπάτι και να πορευτούν μαζί και στη νέα σεζόν.

Οι «πράσινοι» δείχνουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φέρουν ξανά τον Ίαν Βουγιούκα στην ομάδα.

Το «τριφύλλι» δείχνει να θέλει να επαναφέρει τον 35χρονο σέντερ (δεν έχει κλείσει κάπου ακόμα) πίσω στο ΟΑΚΑ και να του δώσει ξανά την πράσινη φανέλα. Και όλα δείχνουν ότι μάλλον αυτό θα γίνει πράξη, αν και οι δυο πλευρές δεν έχουν προχωρήσει στις τελικές συζητήσεις.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Βουγιούκα για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος φυσικά είναι ότι η προσθήκη του θα δώσει «βάθος» στην γραμμή των ψηλών.

Ο δεύτερος είναι ότι ο 35χρονος παίκτης ξέρει την ομάδα και τα κατατόπια σαν το σπίτι του. Έχει παίξει συνολικά 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό στις δυο θητείες που έχει κάνει στο «τριφύλλι».

Ο Βουγιούκας έπαιξε αρχικά στην ομάδα από το 2010 έως το 2012, επέστρεψε στο ΟΑΚΑ το 20167 και ήταν εκεί στη σεζόν που τελείωσε.

Από την άλλη, ο Βουγιούκας είναι και μια προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει και στο κλίμα στα αποδυτήρια.

Φέτος ο 35χρονος παίκτης έπαιξε 16 ματς με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague και είχε μέσο όρο 2,7 πόντους, 1,4 ριμπάουντ. Στην Basket League έπαιξε σε 16 αγώνες και είχε μέσο όρο 4,6 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ.

Στην ομάδα βέβαια κάνει προπονήσεις άλλος ένας πολύπειρος ψηλός και με πιο… ψηλό όνομα, ο Γιάννης Μπουρούσης. Πολλοί ίσως να αναρωτιούνται γιατί δεν κρατάει αυτόν ο Παναθηναϊκός. Το θέμα Μπουρούση δεν προχώρησε ποτέ και δεν μπήκε σοβαρά στο τραπέζι, καθώς ο πολύπειρος σέντερ θέλει να παίξει και φέτος στην Κίνα.

 

Ο ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ