Ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε με τον δικό του τρόπο την αντιπαλότητα ανάμεσε στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας «La Provincia».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τις διαφορές που έχει εντοπίσει ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικανικό μπάσκετ, πήγε την κουβέντα στην «αιώνια έχθρα» και σχολίασε το θέμα με τον δικό του τρόπο: «Εδώ πρέπει να είμαι διαφορετικός προπονητής. Στην Ευρώπη, ο τρόπος ζωής είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που είχα συνηθίσει στις ΗΠΑ. Δεν έχω συνηθίσει την αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς, κάτι που δεν βλέπεις στην Αμερική. Για μένα, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρέπει μισώ επειδή ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να τον κερδίζει (γέλια). Έχω προσαρμοστεί στην ελληνική κουλτούρα. Το στιλ μπάσκετ στην Ευρωλίγκα είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που οι φίλαθλοι αποκαλούν μπάσκετ. Αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία. Αλλά συμβαίνει με όλους τους παίκτες της διοργάνωσης, είτε είναι 25 είτε 35 ετών».

Ο Αμερικανός έκανε αναφορά και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ανέφερε: «Δεν τον έχω δει. Μόνο στα παιχνίδια μερικές φορές, δύο με τρεις. Αλλά πραγματικά δεν τον έχω συναντήσει περισσότερο».

Ο προπονητής του τριφυλλιού μίλησε και για την αγωνιστική του φιλοσοφία και επισήμανε: «Παραδοσιακά ήμουν ένας προπονητής που δεν έκανε εξαιρέσεις με τα τρίποντα. Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε τους παίκτες να σκοράρουν τρίποντα όταν ήμασταν στους Νικς, γιατί είχαν διαφορετικές επιλογές στο παιχνίδι. Πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι το παιχνίδι αλλάζει ραγδαία όταν έχεις τον Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, τον Χακίμ Ολάζουον και τον Σακίλ Ο’Νιλ στην ομάδα σου. Δεν έχεις επιλογή από το να παίξεις μαζί τους, αν πραγματικά κυριαρχούν στο λόου ποστ και αυτό σου δίνει ανεξάντλητες λύσεις για μία νίκη. Σήμερα αυτοί οι παίκτες δεν υπάρχουν και δεν θα ξαναϋπάρξουν, επομένως οι ομάδες πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στα τρίποντα αν υπάρχει αμαρκάριστο σουτ. Ακόμα και έτσι, το παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι πιο physical από ό,τι στο ΝΒΑ».