Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα σε άμυνα και επίθεση σε σχέση με τη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη “πληγώθηκε” από την κακή της αμυντική συμπεριφορά και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υψηλή επιθετική της συγκομιδή.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος γνώρισαν την ήττα με 85-80 από τους πρωταθλητές Ισπανίας, αλλά μπορούν να αισιοδοξούν καθώς είδαν την τριάδα των Κίτσεν – Ματσιούλις – Σχορτσανίτη να βρίσκει στο πρόσωπο του Άρμστρονγκ ακόμα μία επιθετική αιχμή. Ο Αμερικανός σέντερ παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος σε σχέση με χθες και πετυχαίνοντας 15 πόντους αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη από πλευράς Παναθηναϊκού.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν με… τη γνωστή συνταγή. Ήτοι τα εύστοχα τρίποντα, τα οποία τους έδωσαν από νωρίς το προβάδισμα. Οι “πράσινοι” διατηρούσαν, παρόλ’ αυτά, την επαφή τους με το σκορ και χάρη σε διαδοχικούς πόντους του Σχορτσανίτη πήραν κεφάλι στο σκορ στο 8ο λεπτό (17-14).

Παρά τις προσπάθειες των Κίτσεν – Σχορτσανίτη, η Μπαρτσελόνα δεν απώλεσε το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας, παράλληλα, τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού (40-36 στο 20′).

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην επανάληψη, καθώς το τριφύλλι αδυνατούσε να πάρει τα ηνία στο σκορ και να παραμείνει σε θέση οδηγού. Οι “μπλαουγκράνα” βρήκαν ρυθμό στην επίθεση στην τρίτη περίοδο, κάτι που τους επέτρεψε να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με διψήφια διαφορά στο 29ο λεπτό (62-52).

Οι Άρμστρονγκ και Ματσιούλις προσπαθούσαν να επαναφέρουν το τριφύλλι στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά εις μάτην. Η “Μπάρτσα” είχε βάλει τους “πράσινους” στον ρυθμό της και ήταν αδύνατο να απολέσει το προβάδισμα. Έτσι, πανηγύρισε τη νίκη με 85-80 στο τουρνουά που διοργάνωσε η Λουκόιλ Ακαντέμικ και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-36, 65-52, 85-80.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ίνγκλις 18 (3), Λόρμπεκ 13 (1), Χουέρτας 7 (1), Μάικλ 11 (1), Τζαγουάι 10, Τόμιτς 10, Αμπρίνες 5 (1), Ουάλας, Σάδα 2, Γιασικεβίτσιους 7 (1), Ραμπασέδα 2, Χεζόνια, Τοντόροβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 15, Μπράμος 7, Πάνκο 9 (1), Ματσιούλις 14 (2), Άρμστρονγκ 14, Τσαρτσαρής 4, Κίτσεν 15, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Κόμματος.