Η ήττα από την Ουνικάχα Μάλαγα προ δύο εβδομάδων (αλλά και η απώλεια της διαφοράς) αποτέλεσε το έναυσμα… νέας αμφισβήτησης για τον Παναθηναϊκό. Παρότι οι “πράσινοι” είχαν κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην Ανδαλουσία, πλήρωσαν την (φυσιολογική) κούραση των περιφερειακών τους, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα. Έτσι, τέθηκε το ερώτημα αν οι Ισπανοί προλαβαίνουν να πετάξουν το τριφύλλι εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Την προηγούμενη βδομάδα πάλι, το “διπλό” που έβγαλε η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης επέτεινε ακόμα περισσότερο τον έξωθεν προβληματισμό και τον φόβο για ανατροπή των βαθμολογικών δεδομένων. Αλλά είχαμε τονίσει πολλάκις πως όσο η Ουνικάχα Μάλαγα έκανε “ζημιές” σε άλλες ομάδες, τόσο πιο απλά θα γίνονταν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό αναφορικά με την κατάληψη μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων της βαθμολογίας στον όμιλό του.

Κάτι που, εν τέλει, αποδείχθηκε χθες το βράδυ, οπότε και οι “πράσινοι” έκαναν μία ακόμα μικρή υπέρβαση (στις πολλές της φετινής σεζόν) αλώνοντας το “Palacios De Deportes” με 74-73, όπερ και σημαίνει πως η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση!

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδος μπόρεσαν για ακόμα μια φορά να ξεπεράσουν με επιτυχία τα εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο τους, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Γιατί είναι δεδομένο πως το τριφύλλι κατάφερε να περάσει με απόλυτη επιτυχία δύο εβδομάδες – “φωτιά” στην Ευρωλίγκα, αρχικά με την εμφατική νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου και, εν συνεχεία, με το “διπλό” επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάνω απ όλα, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως κάθε φορά που αμφισβητείται, απαντά με τον δέοντα τρόπο αποδεικνύοντας πως έχει την ικανότητα και το know how να ξεπερνά τις δυσκολίες. Ακόμα κι όταν χρειάζεται να κερδίσει εκτός έδρας ομάδες του επιπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης