Το τουρνουά «Π.Οικονομάκης» κατέκτησε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε και του Πανιωνίου με 70-55, αλλά το γεγονός που επισκίασε τα πάντα ήταν το αρνητικό επεισόδιο ανάμεσα στους Δημήτρη Διαμαντίδη και Μάριου Μπατή που οδήγησε στην αποβολή και των δυο με ντισκαλιφιέ, με το αγωνιστικό σκέλος να περνάει σε δεύτερο μέρος, όπου μεγάλο κέρδος για τους «πράσινους» ήταν η επιστροφή του Ραμέλ Κάρι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με πεντάδα τους Αποστολίδη, Διαμαντίδη, Φώτση, Γκίστ και Λάσμε, με τον Πανιώνιο να ξεκινάει καλύτερα το παιχνίδι και με βολές του Μίσελ να προηγείται με 5-0. Ο Διαμαντίδης με τρίποντο, και ο Φώτσης με δικό του καλάθι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (5-5), για να προσπεράσουν εκ νέου οι «κυανέρυθροι» με τρίποντο του Σαλούστρου με 9-14, και την περίοδο να ολοκληρώνεται με 13-16 για τον Πανιώνιο.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον Ραμέλ Κάρι ο οποίος με δίποντο έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους» με 22-21, ενώ ο Φώτσης με καλάθι στον αιφνιδιασμό έφερε την ομάδα του στο +7 (30-23) αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ. Ο πρώην «κυανέρυθρος» Νίκος Παππάς με δυο εύστοχες βολές έφερε τον Παναθηναϊκό στο +11 (34-23) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 35-24…σημείο το οποίο στιγμάτισε την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα και οι δυο αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ όταν ήρθαν στα χέρια με τους δυο να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο και να μην σταματούν εκεί. Κατευθείαν έτρεξαν όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων για να τους σταματήσουν και τελικά τα κατάφερε ο Λάσμε που βρισκόταν πιο κοντά απ’ όλους. Ο Διαμαντίδης απομακρύνθηκε για τα αποδυτήρια από τον γιατρό του Παναθηναϊκού Σταύρο Χάντζο, ενώ ένας άνθρωπος του Πανιωνίου προσπαθούσε να συγκρατήσει τον έξαλλο Μπατή που ήθελε να επιστρέψει στο παρκέ.

Οι διαιτητές, συγκεκριμένα ο Σχινάς απέβαλε με ντεσκαλιφιέ τους δύο παίκτες, ενώ χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Πεδουλάκη και τον Θανάση Παπαχατζή (βοηθός του Σφαιρόπουλου) για φραστικό επεισόδιο που είχαν μετά το περιστατικό ΔιαμαντίδηΜπατή

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με εντελώς διαφορετική διάθεση στην τρίτη περίοδο καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε να παίρνει μπρος παρά το «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα σε Διαμαντίδη και Μπατή και έτσι με τρίποντο του Κάρι προσπέρασε με 38-24, για να ανέβει η διαφορά στο +18 (48-30) με νέο τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος έφτασε πολύ γρήγορα τους 12 πόντους. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 56-37 χάρη σε καλάθι του Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 70-55 και με 3 νίκες να κατακτά το τουρνουά «Π.Οικονομάκης».
 
Τα δεκάλεπτα: 13-16, 35-24, 56-37, 70-55
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς 5(1), Σανγκ 1, Μπράμος, Κάρι 14(2), Μπατίστ 8, Φώτσης 2, Αποστολίδης 4, Λάσμε 2, Ματσιούλις 4, Διαμαντίδης 7(2), Γκιστ 7, Παππάς 13(1), Σκορδίλης
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμπ 7(1), Σταμάτης 3, Μοτσενίγος 2, Ντούβνιακ 4, Μισέλ 6, Μίλμπουρν, Αθανασούλας 5(1), Μπατής 1, Σίμτσακ 6, Καββαδάς, Σαλούστρος 7(2), Λανγκφοντ 14(1), Σπυρόπουλος