“Πρασινίζει”ο Παπαγιάννης λοιπόν δια της εις ατόπου επαγωγής! Ο διεθνής νεαρός σέντερ δεν βρήκε την Ιθάκη του στο ΝΒΑ και ας ήταν Νο 13 στα ντραφτ. Στα πρώτα του δύο χρόνια απογοήτευσε αν και δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα έπρεπε και έτσι ο ίδιος άρχισε να σκέφτεται την Ευρώπη βλέποντας ότι και στην νέα του ομάδα από πέρσι στο τέλος της σεζόν, το Πόρτλαντ, δεν θα έχει χρόνο ουσιαστικά. Το μήνυμα το πήρε με την μικρή συμμετοχή του στα Σάμερ Λιγκ και ας έιναι σε ομάδα που θεωρητικά θα έπρεπε να παλέυει για μπακ απ του Νούρκιτς.

Και εδώ είναι το μυστικό. Η κρίσιμη ημερομηνία είναι η Πέμπτη 19η Ιουλίου που οι Μπλέιζερς πρέπει να τον ενημερώσουν αν το συμβόλαιο του θα είναι εγγυημένο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πιθανό και ο ίδιος δεν θέλει να είναι στον πάγκο παρκαρισμέμος αφού έχει την ευκαιρία να έρθει στην Ευρώπη και που έχει εξασφαλισμένα περίπου 2,5 εκ. δολάρια από τους Σακραμέντο Κινγκς για την νέα σεζόν! Συνεπώς μπορεί να έρθει και απλά να αφήσει για το μέλλον το όνειρο του ΝΒΑ.

Ο Παπαγιάννης δείχνει παίκτης που θέλει να παίζει και εφόσον τελικά γυρίσει στην Ευρώπη δεν έχει λόγο να σκεφτεί προτάσεις άλλων ομάδων π.χ. της ΤΣΣΚΑ που είχε δείξει ένα μικρό ενδιαφέρον και πέρσι. Και αυτό καθώς έχει εξασφαλίσει εξαιρετικά χρήματα και απλά θα προσθέσει μερικά ακόμα. Βασικά όμως θα θέλει να παίξει μετά από μια χαμένη διετία και για να μην μείνει στάσιμος και είναι λογικό να θέλει να γυρίσει στα μέρη που τον ξέρουν καλά και έκανε τα πρώτα του σημαντικά βήματα.

Αν δεν αλλάξει άρδην κάτι λοιπόν από το Πόρτλαντ ή αν δεν σκάσει ξαφνικά μια άλλη ευκαιρία από το ΝΒΑ, ο Παπαγιάννης για 2-3 χρόνια θα γυρίσει στην Ευρώπη και έχοντας εξασφαλισμένα τρομερά λεφτά για την νέα σεζόν,είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα γυρίσει στα γνωστά του μέρη για να βρει πάλι τον καλό του εαυτό.