Πάνοπλος εν όψει της αυριανής μονομαχίας (21/02, 21:45) με την Ζαλγκίρις Κάουνας είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αναζητήσει το “διπλό” που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” γνωρίζουν καλά πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, κάτι που τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής των Κυπελλούχων Ελλάδος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες έχουμε δείξει ότι εκτός έδρας είμαστε συγκεντρωμένοι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες με πολύ τακτική, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Έχουμε κλείσει τον πρώτο γύρο με 4-3, δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά υπό τις συνθήκες που έγινε παίζοντας ουσιαστικά ένα γύρο χωρίς τον Διαμαντίδη και τον Σχορτσανίτη, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Έκαναν μεγάλη προσπάθεια τα άλλα παιδιά για να είναι ο Παναθηναϊκός μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Θα πρέπει να προσέχουμε κάθε κατοχή μπάλας, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και όχι στη συνέχεια”.

Από την πλευρά του, ο Γιόνας Ματσιούλις υποστήριξε: “Είναι μια πολύ καλή ομάδα και ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες, καθώς σε μεγάλο βαθμό μπορεί να κρίνει πολλά για το ποια ομάδα θα προχωρήσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα απουσιάζει ο Γιανκούνας, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τη Ζαλγκίρις, αλλά αυτό δεν μειώνει τη δυσκολία της αναμέτρησης.

Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Καθοριστικός παράγοντας για αυτό θα είναι ο ρυθμός, αλλά και ο έλεγχος των συναισθημάτων στη διάρκεια της αναμέτρησης. Όπως και το ξεκίνημα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στη Ζαλγκίρις, γιατί τότε θα μπει ακόμη πιο εύκολα στην εξίσωση ο κόσμος, σε ένα γήπεδο το οποίο σπάνια δεν είναι γεμάτο”.