Το πιο αποφασιστικό βήμα προς τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα θέλει να κάνει αύριο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κοντράρεται εκτός έδρας με την Ουνικάχα Μάλαγα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα τραυματισμών, αλλά αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για το τριφύλλι, όπως υποστήριξε ο ίδιος με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

“Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να παίζει σε γρήγορο ρυθμό. Η Ουνικάχα Μάλαγα πιέζει πολύ πάνω στην μπάλα και όλοι οι παίκτες της κυνηγούν το επιθετικό ριμπάουντ. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτά τα κομμάτια του παιχνιδιού: ρυθμός και ριμπάουντ”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής των “πρασίνων”, για να καταλήξει λέγοντας:

“Είχαμε προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας με μερικούς τραυματισμούς, αλλά είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να μας επηρεάσει μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι. Παίζουμε καλύτερα σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Από την άλλη, οι αντίπαλοί μας θα έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια της Ουνικάχα στο γήπεδο“.

Ο Τζέιμς Γκιστ γνωρίζει καλά το πόσο διαφορετική είναι η Ουνικάχα Μάλαγα όταν αγωνίζεται εντός έδρας. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ τόνισε πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδος πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να μην επιτρέψουν στους Ισπανούς να βρουν ρυθμό μέσα από τους αιφνιδιασμούς.

Πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί και συνεπείς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τη στιγμή που γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ελέγξαμε τον ρυθμό. Αλλά ακόμα και τότε, η Μάλαγα παρέμεινε κοντά στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμα κι όταν αποκτήσαμε διψήφια διαφορά, επανέκαμψαν και στο τέλος του παιχνιδιού όλα κρίθηκαν σε μία ή δύο κατοχές. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να παλέψουμε“, δήλωσε αρχικά και κατέληξε:

“Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να περιορίσουμε τους αιφνιδιασμούς τους. Η Μάλαγα είναι μια ομάδα που τρέχει καλά στο ανοιχτό γήπεδο. Θα είναι δύσκολο… Πρέπει να κάνουμε καλές επιλογές στην επίθεση, να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ”.