Είχα αναφέρει πριν από καιρό, επ’ αφορμή της φημολογίας περί μεταγραφής αρχικά του Βασίλη Καββαδά και στη συνέχεια του Ντιόντε Κρίστμας στον Ολυμπιακό, τις ενστάσεις μου ως προς το κατά πόσο ισχύει στο μπάσκετ η ρήση “όλοι οι καλοί χωράνε“. Γνώμη μου είναι ότι δεν χωράνε και αυτό δεν αλλάζει όταν διαφοροποιείται το χρώμα της φανέλας.

Ο Παναθηναϊκός φέρνει (προσγειώνεται οσονούπω) τον Μάρκους Μπανκς, προκειμένου να ενισχύσει την αδύναμη περιφέρειά του και να αντικαταστήσει ταυτόχρονα τον Χίλτον Άρμστρονγκ. Λογική κίνηση, την οποία θα αναλύσουμε σε άλλο κείμενό μας.

Είναι κουτό να μην καταγράψουμε ότι άλλα δύο ονόματα κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό. Αυτό του Τζέισον Καπόνο και αυτό του Ρασουάλ Μπάτλερ. Δεν θα μπω καν στον πειρασμό να κρίνω αν οι δύο Αμερικανοί μπορούν να “κολλήσουν” με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Χωράνε δύο παίκτες σε ένα ρόστερ με μια κίνηση; Προσωπική μου άποψη είναι πως όχι. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο εξαιρετικά δύσκολα όσο και σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια, με Ρεάλ (εντός) και Καντού (εκτός).

Υπάρχει αλήθεια προπονητής που θα μπορούσε ταυτόχρονα να προετοιμάζει τους παίκτες του για τα δύο ντέρμπι και να ενσωματώνει δύο νέους παίκτες; Υπάρχει ομάδα που θα μπορούσε να λειτουργήσει με ασφάλεια με δύο παίκτες που καλά – καλά δεν θα ήξεραν τα συστήματα;

Πριν απαντήσετε θυμηθείτε πώς έπαιξε ο Στεφάν Λάσμε κόντρα στον Ολυμπιακό, ή πώς έπαιξε (λέμε τώρα) ο Τζος Πάουελ στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι. Και, βέβαια, ουδείς δικαιούται να κρίνει αρνητικά τους δύο Αμερικανούς, που με το ζόρι είχαν συγκρατήσει τα ονόματα των συμπαικτών τους (και γι’ αυτό δεν παίρνω όρκο).

Το “Γιώργο άλλαξέ τα όλα” ήταν μια αλήστου μνήμης ατάκα του Γιώργου Παπανδρέου όταν πήρε στα χέρια του (συγνώμη που σας θυμίζω άσχημα πράγματα) το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ. Στις ομάδες μπάσκετ οι αλλαγές δεν μπορεί παρά να είναι μετρημένες και ο Παναθηναϊκός δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Μπορεί να γίνουν και δύο, και τρεις, και 13 αλλαγές (δεν θα γίνουν), αλλά θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Υ.Γ.: Για να πέσει και αυτός ο αστικός μύθος, δεν υπάρχει λόγος να μετακομίσει ο Ντέργουιν Κίτσεν στην Ευρωλίγκα. Δεύτερον γιατί καθημερινά δείχνει να βελτιώνεται και πρώτα απ’ όλα γιατί ο Μπανκς θα αντικαταστήσει τον Άρμστρονγκ, οπότε δεν χρειάζεται να γίνει γενικευμένη αλλαγή παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα.