Λαμποράλ – Παναθηναϊκός…πράξη δεύτερη!!!

Όσα και αν είχαν ειπωθεί πριν το πρώτο παιχνίδι της σειράς, και η όποια αισιοδοξία για μπρέικ του Παναθηναϊκού πήγαν περίπατο, με τον 84-68 να μην δίνει πολλά περιθώρια, με τον ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να κάνει με άνεση το 1-0 απέναντι στο «τριφύλλι».

Ωστόσο, το σημερινό (15/4, 21:45) παιχνίδι φαντάζει εντελώς διαφορετικό, με όλους στο «τριφύλλι» να αναμένουν αντίδραση, και σίγουρα καλύτερο διάβασα από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Αφενός ο Σέρβος δεν είχε υπολογίσει στο γεγονός ότι αν οι Βάσκοι βρούνε ρυθμό και τρέξουν το γήπεδο είναι ασυναγώνιστοι, ενώ σε όσες βοήθειες έστελνε στον Μπουρούση, ο Καρδιτσιώτης σέντερ έβλεπε αμαρκάριστους συμπαίκτες του, με τους Άνταμς (20 π., 4/12 τριπ.) και Τζέιμς (11 π., 2/4 τριπ.) να στήνουν το δικό τους «πάρτι», με την Λαμποράλ να βλέπει 7 παίκτες της να ευστοχούν σε τρίποντο, ενώ σε κάποιο σημείο είχε 10/20 έξω από τα 6.75, παίρνοντας μεγάλες διαφορές στο σκορ. Επίσης θα πρέπει να δοθούν στον Ραντούλιτσα (21 π.), ο οποίος μπορεί να σκόραρε κατά βούληση στο πρώτο ημίχρονο (17 π.), αλλά τα αργά του πόδια στην άμυνα, και η μέτρια επίδοση των ψηλών του Παναθηναϊκού έδωσε το δικαίωμα σε Τιλί και Πλάνινιτς να πετύχουν μαζί 14 πόντους και να μαζεύουν 15 ριμπάουντ, προσπερνώντας τους μέσους όρους της.

Ο Σέρβος τεχνικός των «πρασίνων» δεν αντιμετωπίζει αγωνιστική προβλήματα, ενώ για τους Βάσκους εκτός Κοσέρ και Σεγκέιλα, αμφίβολος είναι και ο Χάνγκα, ο οποίος περιόρισε αισθητά με τα γρήγορα του πόδια, τον Ουίλιαμς (7 π.). Συνολικά η τριάδα των Ουίλιαμς, Καλάθη και Διαμαντίδη είχε συνολικά 12 πόντους, με την Ελληνική ομάδα να έχει 3/19 τρίποντα, και τα δυο να έρχονται από τον Χέινς και το ένα στην πρώτη φάση της αναμέτρησης από τον Ουίλιαμς.