Τo βράδυ της Τετάρτης (1/9), ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ -στο πλαίσιο του δεύτερου φιλικού παιχνιδιού- και επικράτησε εύκολα με 85-68.

Ο εκ των συνεργατών του Δημήτρη Πρίφτη στον «πράσινο» πάγκο, Βασίλης Σίμτσακ, ανέδειξε με τις δηλώσεις του το διαδικαστικό χαρακτήρα αυτών των αγώνων, ενώ ταυτόχρονα εστίασε στο χρόνο που κερδίζει η ομάδα του αναφορικά με τη συμμετοχή άπαντων σε προπονήσεις και αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και αυτά τα φιλικά μας βοηθούν να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και το κατά πόσο έχουν αφομοιώσει τα plays που θέλει ο προπονητής. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ σοβαρή και σκληροτράχηλη ομάδα. Θα δούμε το βίντεο, θα δούμε σε τι χρειαζόμαστε βελτίωση και θα προσπαθήσουμε να τα αφομοιώσουμε στην ομάδα. Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας.

Όσο παίζουμε βελτιωνόμαστε, γιατί άλλο η προπόνηση και το 5 εναντίον 5 και άλλο ένας κανονικός αγώνας. Έχουμε πολλά καινούργια παιδιά και ευελπιστούμε μέσα από αυτά τα φιλικά η ομάδα να είναι έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις της».