Ο Παναθηναϊκός δείχνει να θέλει να κρατήσει τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο και την επόμενη σεζόν, αλλά το θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο 66χρονος προπονητής θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα ή να γυρίσει στις ΗΠΑ. Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι το όνομα του Πιτίνο όχι μόνο «πουλάει» στο αμερικανικό μπάσκετ, αλλά ήδη έχει αρχίσει να ακούγεται σε κάποια σενάρια. Σε ένα απ’ αυτά η αμερικανική ιστοσελίδα «Al.com» χαρακτήρισε τον Ρικ Πιτίνο ως μια ιδανική λύση για τον πάγκο του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Η ομάδα του NCAA ψάχνει για προπονητή μετά το διαζύγιο με τον Εϊβερι Τζόνσον. Ο δημοσιογράφος Τζόζεφ Γκούντμαν του σάιτ «Al.com» έκανε ειδική αναφορά στον Ρικ Πιτίνο και ανέφερε ότι είναι μια ιδανική λύση για το Αλαμπάμα. Αμέσως άρχισαν να εμφανίζονται κι άλλα τέτοια δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο 66χρονος Αμερικανός είναι στην λίστα του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Το Αλαμπάμα πάντως, κοιτάζει προς πολλές κατευθύνσεις για το νέο προπονητή του, καθώς τα ονόματα των υποψηφίων δίνουν και παίρνουν. Ανάμεσα τους είναι και αυτά των Στιβ Προμ, Φρεντ Χόιμπεργκ, Κέλβιν Σάμπσον, Άντι Κένεντι.