Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο ο Παναθηναϊκός συνεργάζεται με την Κινέζικη ομοσπονδία μπάσκετ καθώς οι “πράσινοι” ταξίδεψαν στην χώρα της Ασίας ώστε να αναπτύξουν την συνεργασία τους και σε πολιτισμικό επίπεδο. Έτσι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο έγινε στο Πεκίνο και στο Congress Hall το πρωί της Κυριακής (15/9) μέσω του οποίου αναζητήθηκε ο τρόπος ενώ κατατέθηκαν και απόψεις σχετικά με τη συνεργασία Παναθηναϊκού και Κίνας σε αθλητικό αλλά και πολιτισμικό επίπεδο.

Παρουσία όλης της αποστολής του Παναθηναϊκού αλλά και Κινέζων επισήμων, από τον αθλητικό και πολιτικό χώρο, προεξέχοντος του αντιπροέδρου της Κινέζικης Ομοσπονδίας, Λι Γινγκσενγκ οι δύο πλευρές ανέπτυξαν μια εποικοδομητική συζήτηση που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

“Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να εκφράσω για μια ακόμα φορά την πεποίθησή μου ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν την αρχή για πιο συχνές επισκέψεις ευρωπαϊκών ομάδων στην Κίνα όπως και ομάδων από την Κίνα στην Ευρώπη. Ο αθλητισμός δεν έχει σύνορα” τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Ηλίας Κατσογιάννης, έκανε παρουσίαση της ομάδας αναφερόμενος στην ιστορία, στους τίτλους της αλλά και στα πεπραγμένα από πλευράς μάρκετινγκ. Ακολούθως οι δύο πλευρές αντήλλαξαν δώρα ενώ στον Μάνο Παπαδόπουλο προσφέρθηκε (και μάλιστα τη φόρεσε σύμφωνα με το έθιμο) μια παραδοσιακή φορεσιά της περιοχής της Βόρειας Κίνας.

Υπήρξε επίσης αμοιβαία εκτίμηση για έλευση Κινέζων προπονητών στην Αθήνα, στη διάρκεια της προετοιμασίας, προπονήσεων ή αγώνων του Παναθηναϊκού για επιμόρφωση όπως επίσης και η παρουσία προπονητή του Παναθηναϊκού στην Κίνα, για σεμινάριο. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ήταν από τα βασικά σημεία συζήτησης.

*Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση και την παρουσίαση του Παναθηναϊκού στο Πεκίνο.