Η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, δεν έχει ακόμη τελειώσει για τη δεδομένη περίοδο. Αφού «κλείδωσαν» τη ρακέτα τους με την απόκτηση του δευτεραθλητή Κόσμου Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και του πρωταθλητή ΝΒΑ Όγκνιεν Κούζμιτς, οι «πράσινοι» έχουν ως στόχο την προσθήκη άλλου ενός παίκτη στην περιφερειακή τους γραμμή, και δη στη θέση «2», ώστε να να είναι «πάνοπλοι» εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η περίπτωση που έχει ξεχωρίσει η διοίκηση του συλλόγου, είναι αυτή του Ματ Τζάνινγκ. Ο 27χρονος γκαρντ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Northeastern, έγινε πιο γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό, μέσα από τη θητεία του στην άλλοτε κραταιή Σιένα, συμμετέχοντας μαζί της στην τελευταία σεζόν της έως τώρα στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος Ιταλίας. Ήταν, μάλιστα, από τους πρωταγωνιστές στην παρ’ ολίγον έκπληξη που πήγε να προκαλέσει η ήδη υποβιβασθείσα (λόγω χρεών) ομάδα του Μάρκο Κρέσπι, φτάνοντας ένα «βήμα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-2014, κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο του Λούκα Μπάνκι, του Ντάνιελ Χάκετ, του Ντέιβιντ Μος και μίας… ολόκληρης νοοτροπίας που ανέδειξε η Μοντεπάσκι και οι Μιλανέζοι προσπάθησαν να… αντιγράψουν, ανεπιτυχώς έως τώρα.

Δεν άργησε, βέβαια, η ώρα της… προαγωγής του σε πιο υψηλό επίπεδο, όπου θα αγωνιζόταν με την φανέλα της Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ανάμεσα σε ουκ ολίγους «αστέρες», κατάφερε επίσης να δείξει τα σημαντικά του προσόντα, με έμφαση στο περιφερειακό σουτ. Αυτό είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και γι’ αυτό το λόγο δείχνει πως ο επόμενος «εκλεκτός» του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ο Τζάνινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Basketblog.gr, οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και δείχνουν να «κυμαίνονται» θετικά, με το ενδεχόμενο συμφωνίας να μην φαίνεται μακρινό. Είναι, αντιθέτως, αρκετά πιθανό να δούμε τον ύψους 1.97 μέτρων γκαρντ να μετακινείται στην Αθήνα, για χάρη του «Τριφυλλιού».

Σε 35 ματς την περασμένη σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα, είχε κατά μέσο όρο 10.8 πόντους με 42% στα τρίποντα, 2.6 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ, ενώ στην Ευρωλίγκα σημείωσε στα 27 ματς που αγωνίστηκε, 6.9 πόντους με 33.6% στα τρίποντα, 1.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά αγώνα. Δεν φοβάται να πάρει και… το σουτ της τελευταίας κρίσιμης επίθεσης, όπως είχε δείξει στη σειρά της Εφές με τη Ρεάλ Μαδρίτης.