Η πρώτη βδομάδα του Ιουλίου θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί από το έντονο “πράσινο” χρώμα που έχει μετά τις διαδοχικές μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού τόσο σε θέμα προπονητή όσο και σε αυτό των παικτών.

Μέσα σε τρεις ημέρες το τριφύλλι έκλεισε το κεφάλαιο “νέος προπονητής” με την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη και τις επόμενες δύο ημέρες σειρά πήραν δύο διεθνείς παίκτες, ο Μάικ Μπράμος (χθες) και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (σήμερα). Έτσι, οι “πράσινοι” πέρασαν με τον πιο… εμφατικό τρόπο από μία περίοδο… “μουρμούρας” σε αυτή των διαδοχικών μεταγραφών.

Η απόκτηση των Μπράμος και Σχορτσανίτη, όμως, πέρα από το δεδομένο της ενίσχυσης στην περιφέρεια και την ρακέτα, έδωσε στο τριφύλλι και κάτι άλλο. Χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας και “φρέσκα” πνευμόνια, που τόσο έλειψαν την περσινή σεζόν και δη στα παιχνίδια με τον “αιώνιο” αντίπαλο. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, αφού, πλέον, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στρέφουν την προσοχή τους στις ανανεώσεις των συμβολαίων.

Προτεραιότητα των “πρασίνων” αποτελεί η παραμονή του Μάικ Μπατίστ. Ο 35χρονος σέντερ είναι αυτός που θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν στο ΟΑΚΑ καθώς η ποιότητα και η εμπειρία του δεν βρίσκονται εύκολα. Παράλληλα, με εννέα χρόνια, ήδη, στην Ελλάδα και την Αθήνα νιώθει… Έλληνας, κάτι που θα βοηθήσει πολύ και στην μετάβαση της ομάδας στη νέα της εποχή.

Εξάλλου, σε περίπτωση παραμονής του “μπουλντόζα” στον Παναθηναϊκό, τότε άμεσα το τριφύλλι θα έχει ενισχυθεί σε μία θέση που “πονούσε” πέρυσι, αυτή του σέντερ. Δεδομένης της αγωνιστικής ανυπαρξίας του Μάριτς και της μέτριας απόδοσης του Βουγιούκα στα περισσότερα παιχνίδια, μία φροντ λάιν με δίδυμο τους Μπατίστ – Σχορτσανίτη θα δώσει την ευκαιρία στους διοικούντες τον σύλλογο και τον Αργύρη Πεδουλάκη να μην βιάζονται τόσο πολύ για την εύρεση του τρίτου σέντερ, είτε αυτός είναι ο Βουγιούκας είτε κάποιος άλλος.

Από εκεί και πέρα, η περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (μοιάζει να) είναι η πιο βατή για παραμονή για πολλούς λόγους, τόσο αγωνιστικούς όσο και εξωαγωνιστικούς. Αυτή που, όμως, είναι η πιο δύσκολη ακούει στο όνομα “Κώστας Καϊμακόγλου”. Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν, κάτι που (αναπόφευκτα) έφερε πολλούς μνηστήρες για τον ίδιο, με τις τουρκικές ομάδες να μάχονται για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Αν τελικά, καταφέρει να διατηρήσει στο δυναμικό του τους Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Καϊμακόγλου, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει πετύχει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την αποστολή του να κρατήσει αναλλοίωτο τον αγωνιστικό του πυρήνα, γύρω από τον οποίο θα “χτίσει” την ομάδα της νέας εποχής ο Αργύρης Πεδουλάκης