Συνέντευξη τύπου ενόψει Ολίμπια Λουμπιάνας (29/11, 21:00), παραχώρησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι απουσίες που αντιμετωπίζει ο εξάκις Πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά και στους Μπράμο, Μπανκς.

Ο “Άρτζι” αρχικά τόνισε τη σημαντικότητα του παιχνιδιού: “Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς μπροστά μας. Σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η Ολίμπια είναι καλά δουλεμένη ομάδα, “χτυπάει” όλα τα παιχνίδια και δεύτερον γιατί με τη νίκη θα πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο, την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να λύσουμε και τα προβλήματα που έχουμε ιδιαίτερα στους ψηλούς με τις απουσίες που υπάρχουν. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι. Γνωρίζουμε ότι από τους βασικούς άξονες του παιχνιδιού της Ολίμπια είναι ο Μπέινς, ο οποίος είναι σε θέση να μας δημιουργήσει προβλήματα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε.

Από την άλλη έχουμε κι εμείς κάποια πλεονεκτήματα. Θα πρέπει να κρατήσουμε το αμυντικό μας κομμάτι, το οποίο μας έχει κρατήσει όρθιους και σε στιγμές που δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Και θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας”.

Όσον αφορά την σταθερότητα, την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ο Παναθηναϊκός, είπε: “Είμαστε καινούρια ομάδα και λίγα παιδιά έχουν την εμπειρία από το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Αν για 3-4 λεπτά χάσεις τον έλεγχο ή τη συγκέντρωσή σου, μπορεί να καταστραφείς. Το έχουμε δει και σε δικούς μας αγώνες, όπως σε αυτόν με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά και αγώνες άλλων ομάδων. Και θα πρέπει να μειώσουμε και τα λάθη.

Στον αγώνα με την Καντού, μας βοήθησαν τα γκαρντ, γιατί είχαμε απουσίες στους ψηλούς και εκεί οι “κουμανταδόροι” μας κράτησαν το ρυθμό και είχαμε δημιουργία”, για να καταλήξει στο πόσο σημαντικό είναι το ροτέισον, αλλά και η εμπειρία σε μία ομάδα:

“Αυτό που θέλουμε είναι εμπειρία. Χωρίς τον Σχορτσιανίτη και τον Σκορδίλη είχαμε πρόβλημα και στο ροτέισον, χάσαμε σε βάθος και λύσεις. Αυτά τα 3-4 λεπτά που μπορεί να σου δώσει ένας παίκτης είναι σημαντικά όταν μιλάμε γι’ αυτό το επίπεδο. Θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερο ροτέισον, βοήθεια από όλους τους παίκτες και να κάνουμε λιγότερα λάθη.

Είναι η αχίλλειος πτέρνα μας μέχρι τώρα. Και στον αγώνα με την Καντού που πήραμε άριστα στο αμυντικό κομμάτι, στο ρυθμό, στα ριμπάουντ, πήγε να μας καταστρέψει το κομμάτι αυτό. Κάνουμε αβίαστα λάθη και πρέπει να τα περιορίσουμε”.

Αναφορικά με τον Μάικ Μπράμος και το κατά πόσο εκείνος έχει βελτιωθεί, ο Πεδουλάκης τόνισε: “Νομίζω ότι είναι σε ένα πολύ καλό δρόμο. Έχει ήδη τρία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά σε τόσο ψηλό επίπεδο παίζει πρώτη χρονιά. Είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από την άμυνα, είναι πιστός στην ομάδα και θέλει να μάθει. Είναι… σφουγγάρι, που ότι βιώνει το συγκρατεί. Και επειδή θέλει να βελτιώσει την αθλητική καριέρα του και ζωή του, προσπαθεί πολύ.

Επιθετικά αρχίζει να έχει αυτοπεποίθηση. Πάντα βοηθούσε στο αμυντικό κομμάτι, αλλά τώρα προσπαθεί και σε άλλους τομείς. Άλλαξε λίγο το μηχανισμό στο σουτ του και τώρα θα πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι με πλάτη, γιατί μπορεί να δημιουργήσει εκεί προβλήματα στον αντίπαλο, όπως πρέπει να βελτιώσει και την τεχνική του με την μπάλα κάτω, για να γυρίσει καθαρά στη θέση 2. Για να ανέβει επίπεδο πρέπει να βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού του. Είναι εργατικός και θετικός και αυτό το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό”.

Στην ερώτηση, για το αν αγωνιστούν οι Σχορτσιανίτης και Σκορδίλης και στο αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Άρμστρονγκ ο Πεδουλάκης απάντησε: “Ο Σοφοκλής θα είναι σίγουρα έξω. Είναι σημαντική η απουσία του γιατί είναι ποιοτικά αυτά τα 15-20 λεπτά που αγωνίζεται, είναι σημαντικός για τις δημιουργίες της ομάδας και δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Και περιμένουμε να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του.

Για τον Σκορδίλη θα δούμε αν μπορεί να παίξει. Απουσίασε από τις τελευταίες προπονήσεις και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είναι βοήθεια να μας δώσει έστω 3-4 καλά λεπτά αν μπορεί”.

Ο Μάρκους Μπανκς ήταν και αυτός ένα θέμα, το οποίο απασχόλησε τον προπονητή του Παναθηναϊκού: “Παίκτες που είναι εκτός ουσιαστικά από τον Μάιο – Απρίλιο, θέλουν δουλειά στη φυσική κατάσταση. Ακόμη και στον πρώτο του αγώνα όμως πήρε προσπάθειες με προσωπικότητα μέσα από τα συστήματα. Το ζήτημα γι’ αυτόν είναι ο χρόνος. Δεν μπορεί να παίξει με μεγάλη ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα “κλέψει” κάπου, αλλά βοηθά. Είναι παίκτης που μπορεί να πιέσει πολύ καλά την μπάλα. Αλλά αυτό δεν είναι έτοιμος να το κάνει ακόμη.

Πιστεύουμε ότι σε ένα – ενάμιση μήνα θα είναι στην κατάσταση που πρέπει και μπορεί. Εδώ κάνουμε προετοιμασία δύο μήνες για να βρει μια ομάδα τη φυσική της κατάσταση. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να πάρουμε κάποια καλά λεπτά από αυτόν μέσα στο παιχνίδι και σταδιακά να αυξηθούν αυτά τα λεπτά.

Θα παίζει, θα τον προστατεύσουμε κιόλας μέχρι να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό που χρειάζεται ώστε να βοηθά όπως μπορεί. Έχει εμπειρία, δεν ξέρει από ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά έχει παίξει πολλά χρόνια και έχει προσωπικότητα”.