Όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το basketblog.gr οι διοικούντες την ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχαν σκεφτεί την περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της ομάδας (στο άρθρο με τίτλο “Κόουτς Σάρας”). Το όνομα του Λιθουανού πλεϊμέικερ όντως απασχόλησε (και συνεχίζει να απασχολεί) την “πράσινη” οικογένεια με την υπόθεση να ολοκληρώνεται οριστικά (είτε θετικά είτε αρνητικά) την Δευτέρα (25/06).

Δεδομένο είναι, πάντως, πως η περίπτωσή του έχει αρχίσει να χάνει πόντους, αφού η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της οδήγησε τους ανθρώπους του τριφυλλιού σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις σχετικά με το ρίσκο της μετατροπής του “Σάρας” σε ρόλο πρώτου προπονητή. Η αγάπη και η τρέλα που έχει για το μπάσκετ ο Γιασικεβίτσιους είναι γνωστή και η αδυναμία του να “σκοτώσει” μέσα του τον παίκτη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανακύπτει για την θετική έκβαση της περίπτωσής του.

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό “ζύγισαν” όλα τα δεδομένα και κατάλαβαν πως θα ήταν προτιμότερο ο “Σάρας” να μην προαχθεί άμεσα σε θέση πρώτου προπονητή, αλλά να αναλάβει θέση στο τεχνικό τιμ της ομάδας όντας βοηθός. Όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έτσι και σε αυτή αν δεν πέσουν υπογραφές όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Εξάλλου, όσο ατονεί το θέμα του Γιασικεβίτσιους τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δοθεί το χρίσμα σε Έλληνα προπονητή. Αυτή τη στιγμή μοιάζει αρκετά δύσκολο ο διάδοχος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι ξένος γιατί παρατηρώντας κανείς την ευρωπαϊκή αγορά μπορεί να καταλάβει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι προπονητές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανοικοδόμησης του Παναθηναϊκού.

Σε κάθε περίπτωση, η ερχόμενη Δευτέρα (22/06) είναι η μέρα κατά την οποία όλα τα θέματα και τα ανοιχτά μέτωπα θα αρχίσουν να κλείνουν αφού ο χρόνος πιέζει και πολυτέλεια για αναμονή δεν υπάρχει. Έτσι, στο τριφύλλι είναι αναγκασμένοι να βάλουν όλα τα ζητήματα σε σειρά και να μπουν στην τελική ευθεία τόσο για την εύρεση του νέου προπονητή της ομάδας όσο και για τις ανανεώσεις συμβολαίων.