Τελικός είναι για τον Παναθηναϊκό ο αγώνας της Πέμπτης (02/04, 21:45) κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Οι “πράσινοι” φιλοξενούν τη γερμανική ομάδα στο ΟΑΚΑ και γνωρίζουν πως με νίκη “κλειδώνουν” την πρόκριση στους “8” της Euroleague.”Έχουμε τον χαρακτήρα να κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αν κερδίσουμε, θα προκριθούμε, δήλωσε ο Έι Τζέι Σλότερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Το “κλειδί” θα είναι να ματσάρουμε την ένταση που βγάζουν στο γήπεδο. Παίζουν επιθετικά για σαράντα λεπτά, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Νομίζω πως έχουμε τον χαρακτήρα να κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αν κερδίσουμε, θα προκριθούμε. Πιστεύω πως έχουμε τον χαρακτήρα για να τα καταφέρουμε”.

Σχετικά με τους πολλούς τραυματισμούς: 

“Όλη τη σεζόν παλεύουμε με τους τραυματισμούς. Τώρα είναι όλοι υγιείς, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς. Όλοι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για να κάνουμε τις νίκες που απαιτούνται”. 

Όσον αφορά το εάν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη της Άλμπα:

Όλοι τους παίζουν με μεγάλη ένταση στην άμυνα και αυτό είναι το δυνατό τους στοιχείο. Όσον αφορά την επίθεση, έχουν ταλέντο, με παίκτες όπως ο Τάμπου και ο Ρένφρο, που μπορούν να σουτάρουν από την περιφέρεια. Επίσης έχουν πολλά κορμιά κοντά στο καλάθι, που πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και να φροντίσουμε γι αυτούς”.

Τσιτσόπουλος Γρηγόρης