Ο Ρόκο Λένι Ούκις, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ 2013, επέστρεψε στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι και στις προπονήσεις. Ο Κροάτης γκαρντ επέστρεψε χθες το βράδυ (25/9), σήμερα το πρωί υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έχει πρόβλημα στον αχίλλειο και στα δύο πόδια (πιο οξύ στο δεξί πόδι). Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία από τις προπονήσεις για έξι εβδομάδες. Ο Ούκιτς θα ακολουθήσει θεραπεία και θα επανεξεταστεί σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του ιατρικού επιτελείου του “τριφυλλιού” ο 29χρονος παίκτης θα απουσιάσει από το μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (14/10).

Σήμερα (26/9) ήταν η πρώτη μέρα από την έναρξη της προετοιμασίας που τουλάχιστον στο ΟΑΚΑ ήταν όλοι οι παίκτες παρόντες. Ο Γιόνας Ματσιούλις πάτησε παρκέ, ενώ ο Στεφάν Λάσμε έκανε ένα μεγαλύτερο τμήμα της προπόνησης. Εκτός παραμένουν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Γιώργος Αποστολίδης.

Η ομάδα των “πρασίνων” αναχωρεί αύριο το μεσημέρι (13.30) με προορισμό τη Μόσχα, όπου θα πάρει μέρος στο τουρνουά “Αλεξάντερ Γκομέλσκι”  μαζί με τη διοργανώτρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας  Sport24.gr αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός προσανατολίζεται στην ενίσχυση της ομάδας και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει επιλέξει τον Σέρβο διεθνή πόιντ γκαρντ Στέφαν Μάρκοβιτς. Τις δύο τελευταίες περιόδους ο 25χρονος πλέι μέικερ αγωνίστηκε στην ισπανική Βαλένθια και αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Σερβίας. Στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας είχε 8,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και σχεδόν 1 (0,9) κλέψιμο σε 27,3′ συμμετοχής κατά μέσον όρο.