Η ιστορία της ζωής του μοιάζει με πολλές παικτών του ΝΒΑ. Ιστορίες που μοιάζουν με παραμύθια μα έχουν πολλές σκοτεινές σελίδες. Που έχουν δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά έχουν στο τέλος ένα παραμυθένιο «χάπι εντ». Ο Σον Κιλπάτρικ που «κυνηγάει» ο Παναθηναϊκός πέρασε πολύ δύσκολα σαν παιδί, μα βρήκε τον δρόμο του που τον  έφερε ως το ΝΒΑ και ίσως τον φέρει και στο τριφύλλι.

Το γκέτο

Ο Σον Ρεντέλ Κιλπάτρικ όπως είναι το όνομά του, γεννήθηκε σε μια από τις πιο κακόφημες και επικίνδυνες περιοχές της Νέας Υόρκης το, Γιόνκερς στις 6 Ιανουαρίου του 1990.  Μια περιοχή γεμάτη από εμπόρους ναρκωτικών και συμμορίες.

Ο πατέρας που ήταν φυλακή

Από μικρός στερήθηκε την πατρική φιγούρα. Ο πατέρας του δεν ήταν εκεί. Ηταν φυλακή. Τον 28χρονο γκαρντ και τον αδελφό του, τους μεγάλωσε μόνη η μητέρα του. Εκείνη ήταν και πατέρας και μάνα και όλος ο κόσμος του παίκτη. Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα φέρει βόλτα.

Η μετακόμισή

Στα 12 του χρόνια η μητέρα του πήρε την οικογένειά της από το γκέτο του Γιόνκερ και την μετακόμισε σε μια πολύ καλή περιοχή στο Ουέτσεστερ.

Ο Κιλπάτρικ είχε περιγράψει εκείνα τα χρόνια σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του στο YES Network. Εκεί μίλησε για την σημασία που είχε στην ζωή του η μητέρα του και το μπάσκετ, αλλά και την απουσία του πατέρα του λέγοντας: «Το μπάσκετ με έκανε καλύτερο. Είπα στον εαυτό μου θα κάνεις τα πάντα για το μπάσκετ. Επαιζα μπάσκετ και έμενε έξω από… προβλήματα Στα παιδικά μου χρόνια ο πατέρας μου δεν ήταν εκεί. Ηταν έγκλειστος σε φυλακή. Εγω ήμουν βασικά ο άνδρας του σπιτιού τότε. Επρεπε να έχω έναν μεγαλύτερο ρόλο από την ηλικία μου. Η μητέρα μου… σκοτωνόταν για να έχω εγώ και ο αδελφός μου όσα περισσότερα μπορούσε να μας δώσει».

Ο Αϊβερον και τα άλλα είδωλα

Ο 28χρονος γκαρντ έκανε ειδική αναφορά στο πως ξεκίνησε το μπάσκετ και στα παιδικά μπασκετικά είδωλά του. «Ημουν 5 ή 6 όταν αποφάσισα να παίξω μπάσκετ. Τότε ο Αλεν Αϊβερσον ήταν το είδωλό μου. Αυτός με εξιτάρισε και με έκανε να θέλω να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Κι άλλοι παίκτες όμως, ήταν τα είδωλά μου. Όπως ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Κέβιν Γκαρνέτ».

Εμεινε «εκτός» λόγω Στέφενσον

Ο Κιλπάτρικ έδειξε από νωρίς το ταλέντο του στο μπάσκετ και τον κέρδισε το φημισμένο Πανεπιστήμιο Σινσινάτι. Την σεζόν 2009-10 πήγε εκεί, αλλά ο σταρ του ΝΒΑ Λανς Στέφενσον του έκοψε τον δρόμο για την ομάδα. Ο Στέφενσον έπαιζε στην ίδια θέση μαζί του και ο προπονητής του Μικ Κρόνιν του ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα κάνει χρήση του κανονισμού «redshirt» (να μπορεί να παίκτης να μην παίζει την πρώτη του χρονιά, αλλά να κάνει στην συνέχεια κανονικά 4 σεζόν με την ομάδα) και δεν θα παίζει.

Ο Κιλπάτρικ περιέγραψε τα συναισθήματά του, αλλά τόνισε ότι τελικά αυτό του έκανε καλό: «Ο κόουτς δεν με άφηνε να παίξω. Είπα «όχι κύριε, εγώ θέλω να παίξω. Ποιος θέλει να κάθεται και να κάνει μόνο προπονήσεις όλο τον χρόνο» Μου είπε: «Εμπιστέψου με. Πίστεψέ με και σου λέω ότι όλο αυτό θα είναι υπέρ σου». Ο κόουτς τελικά έκανε καλή δουλειά. Μου έδωσε όλα τα εργαλεία για να προχωρήσω».

Στο Σινσινάτι έπαιξε από το 2014 έως το 2014 και είχε μέσο όρο  15.3π. (μ,ε 34.7% στα τρίποντα), 4.3ριμπ., 2ασ., 1.2κλεψ. 1.7λαθ. Η καλύτερή σεζόν του ήταν η τελευταία του (2013-14) όπου είχε  μ.ο. 20.6π. (με 34.8% στα τρίποντα), 4.3ριμπ., 2.5ασ., 1.4κλεψ.

Το δύσκολο βράδυ του ντραφτ

Το 2014 περίμενε πως και πως το ντραφτ του ΝΒΑ. Είχε όνειρα ότι θα πάρει μια θέση εκεί. Το όνειρο όμως, δεν έγινε πραγματικότητα. Δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ και έζησε ένα πολύ δύσκολο βράδυ όπως έχει πει: «Περίμενα. Όταν δεν ειδα το όνομά μου έφυγα από το σπίτι νιώθοντας μέσα μου: «Γιατί εγώ;» Και το είπα γιατί έκανα τα πάντα σωστά. Δούλεψα σκληρά  Εμεινα 4 χρόνια στο Κολέγιο, αποφοίτησα».

Το ΝΒΑ και η κόρη που τον κράτησε στις ΗΠΑ

Εκείνη την περίοδο δέχτηκε προτάσεις για να περάσει τον Ατλαντικό και να παίξει στην Ευρώπη. Εμεινε όμως, στις ΗΠΑ τελικά λόγω του ΝΒΑ και της κόρης του όπως είπε: «Σαν παιδί δεν είχα όνειρο να παίξω στη Ευρώπη. Πάντα ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ. Εκείνη την εποχή είχα και την κόρη μου. Δεν ήθελα να φύγω στο εξωτερικό και να λέει: «Που είναι ο μπαμπάς μου;». Ετσι έμεινα στις ΗΠΑ».

Επαιξε και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Εμεινε τελικά στις ΗΠΑ και έκανε το όνειρο πραγματικότητα, καθώς έπαιξε στο ΝΒΑ.

Πέρασε από την Μινεσότα (2014-15), το Ντένβερ (2015-16), το Μπρούκλιν (2015-18), έπαιξε στο Μιλγουόκι σε 23 μας μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο την σεζόν 2017-18, ενώ εκείνη την σεζόν αγωνίστηκε στην συνέχεια σε Κλίπερς και Σικάγο.

Εχει παίξει σε 157 ματς στο ΝΒΑ και έχει μ.ο. 10.3π. (με 33.5% στα τρίποντα), 2.7ριμπ., 1.5ασ.

Το ρεσιτάλ με τους 38 πόντους και τα 15 ριμπάουντ

Το μεγαλύτερο παιχνίδι του το έκανε στο ΝΒΑ στις 29/11/2016 με τους Νετς απέναντι στους Κλιπερς σε ένα ματς που το Μπρούκλιν πηρε τη νίκη με 127-122 στην παράταση. Ο Κιλπάτρικ πέτυχε εκεί 38 πόντους και πήρε και 14 ριμπάουντ, αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ καριέρας για εκείνον στο ΝΒΑ.

 

OI 38 ΠΟΝΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

 

Ο ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ NCAA

 

Ο ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΒΑ

 

 

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ YES Network