Σήμερα (Πέμπτη, 27/9) και αύριο (Παρασκευή, 28/9) θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Το ετήσιο αυτό τουρνουά είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός σαν ΚΑΕ για να τιμήσει τον άνθρωπο που του χρωστάει τα πάντα.

Πριν από την έναρξη του «Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος» μίλησαν γι αυτόν κορυφαίοι άνθρωποι του χώρου, μεταξύ αυτών και ο αδερφός του Θανάσης.

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις για τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

Θανάσης Γιαννακόπουλος

«Είναι αλήθεια ότι ο Παύλος είχε προσφέρει πολλά και κυρίως στον Παναθηναϊκό. Ήταν φανατικός Παναθηναϊκός, πέρασε από όλα τα στάδια της ομάδας και από όλους τους θώκους. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση που τον έχασα και όχι μόνο αυτό. Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή κι η μοίρα τα έφερε έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες και οι δυο.

Είναι τόσες πολλές οι αναμνήσεις. Όπως κι εγώ είμαι φανατικός Παναθηναϊκός, ο Παύλος ήταν περισσότερο. Πέρασε από όλα τα αξιώματα της Παναθηναϊκής οικογένειας κι αυτό το πράγμα είναι για εμάς μια παρακαταθήκη από αυτόν.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των ομάδων για την παρουσία τους εδώ, που δέχθηκαν την πρόσκληση. Όπως και όλο τον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει το τουρνουά. Εκείνο που θέλω να πω πραγματικά, είναι πως ο Παύλος ήταν μεγάλος Παναθηναϊκός και δύσκολα θα βρεθεί ένας με αυτή τη μεγάλη αγάπη για την ομάδα».

Τζόρντι Μπερτομέου

«Είχα την τιμή και το προνόμιο να είμαι φίλος με τον Παύλο για αρκετά χρόνια. Η προσωπικότητά του και η κληρονομιά που αφήνει πάνε πιο πέρα από τον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως ότι έκανε για αυτό το κλαμπ αλλά βασικά κυρίως ό,τι έκανε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Όλη η οικογένεια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για όσα μας έδωσε και βοήθησε στο να φτάσουμε σε αυτό που είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ σήμερα. Θα πρέπει όλοι να τιμούμε τη μνήμη του.

Όταν μάθαμε τα νέα για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Σε όλη την Ευρώπη έγινε αυτό. Είχε επιρροή σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πήγε τον Παναθηναϊκό σε ένα επίπεδο που δεν είχε βρεθεί κανένας πριν, τον έκανε μια πραγματική υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε όλη την Ευρώπη αναγνώριζαν τι έκανε συνολικά για το μπάσκετ και αυτό ήταν κάτι που έβγαινε από τα σύνορα της Ελλάδας και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη».

Τσάβι Πασκουάλ

«Πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι το τουρνουά για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, για να τον τιμήσουμε. Είναι μια στιγμή που εγώ, οι συνεργάτες μου και όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού όπως πάντα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για αυτό το τουρνουά. Σαν ομάδα θα πρέπει να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Ξέρουμε πως είμαστε στην αρχή, ξέρουμε πως δεν είμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας αλλά θα πρέπει να δώσουμε μια καλή εικόνα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και για την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουν την προσφορά του κυρίου Παύλου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ συνολικά κι όχι μόνο στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα πρόσωπο που όλοι θαύμαζαν και σέβονταν. Ήταν απίστευτη η εμπιστοσύνη που μου έδωσε όπως και σε όλους τους ανθρώπους που δούλευαν για τον Παναθηναϊκό εκείνη την περίοδο κι είναι δύσκολο να τον ξεχάσουμε. Ήταν σαν πατέρας για όλους μας. Είναι μια τεράστια απώλεια για όλους. Είναι δύσκολο όταν χάνεις έναν άνθρωπο σαν τον κύριο Παύλο. Όλοι είμαστε λυπημένοι για αυτό, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Προσωπικά έχω πολλά πράγματα να θυμάμαι, 13 χρόνια είναι μια μεγάλη περίοδο. Αυτό που ήταν απίθανο, ήταν η ενέργεια που έβαζε κάθε φορά που ερχόταν να δει την ομάδα και να μιλήσει σε όλους μας. Ξεκινώντας από τους παίκτες, το σταφ και όταν μιλούσε σε εμένα, ήταν έτοιμος να μας βοηθήσει σε κάθε κατάσταση».

Σιμόν Μιζράχι

«Είναι τεράστια τιμή να παίζει η Μακάμπι σε αυτό το τουρνουά. Ο Παναθηναϊκός είναι σημαντικό κομμάτι της Euroleague και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε αφοσιωθεί στην ομάδα ώστε να την κάνει σπουδαία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο κύριος Γιαννακόπουλος ήταν ένας άνθρωπος της παράδοσης, που αφιέρωσε την ζωή του στο μπάσκετ και όλοι θα τον θυμόμαστε για πάντα. Όταν υπήρχε η κόντρα ανάμεσα στην FIBA και την Εuroleague, μόνο ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι έμειναν στην FIBA για ακόμη ένα χρόνο. Κάναμε πολλά μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες και εξελίξαμε το άθλημα με τον καλύτερο τρόπο».

 

Γιώργος Βασιλειάδης

«Σαφέστατα ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του πάνω στον ελληνικό αθλητισμό, πάνω στο ελληνικό μπάσκετ με τον τρόπο που πορεύτηκε, με τον τρόπο που αγάπησε, με τον τρόπο που λειτούργησε σαν παράγοντας και σαν φίλαθλος και με τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε προς όλους τους παράγοντες για το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Η απώλεια είναι μεγάλη, οι διάδοχοί του συνεχίζουν στα βήματά του και η πρωτοβουλία για την ίδρυση του foundation που επίκειται το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε όλες οι επόμενες γενιές να θυμούνται το μεγάλο έργο αυτού του μεγάλου ανθρώπου. Το πιο σημαντικό που λείπει στις μέρες μας από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Το πάθος για την ομάδα μας και αυτό που πιστεύουμε χωρίς να χρειάζεται ούτε να σκοτωθούμε ούτε να βάλουμε τον κόσμο να σκοτωθεί για αυτό. Είμαι λίγο ωμός σε αυτό αλλά έτσι ήταν, αυτό το έδειξε με το ήθος του και με τον τρόπο που πορεύτηκε τόσα χρόνια σαν παράγοντας. Για αυτό το λόγο με την εκδημία του όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πούνε. Ήταν όλα λόγια καρδιάς και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό».

Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι

«Είχα την τύχη και το προνόμιο να τον συναντήσω πολλές φορές. Είναι σίγουρα ένας από τους ανθρώπους που έκαναν το ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτό που είναι σήμερα. Συνεισέφερε με τις ιδέες του, έκανε υπερδύναμη τον Παναθηναϊκό, συγκέντρωσε παίκτες και προπονητές που έγραψαν ιστορία. Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλους μας, γιατί ξέρουμε τι σημαίνουν όλα όσα προσέφερε».