Σε σίριαλ εξελίχθηκε η παραμονή του Ζακ Όγκαστ στον Παναθηναϊκό με τον Ελληνοαμερικανό απόφοιτο του North Carolina να βρίσκει συμβόλαιο από ομάδα του NBA και να εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Για την ακρίβεια, ο 24χρονος σέντερ είχε συμφωνήσει σε όλα με τους νταμπλούχους Ελλάδας για συμβόλαιο ενός έτους, όμως υπήρχε ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη που όριζε ότι σε περίπτωση που έβρισκε κάποια ομάδα από το NBA για να συνεχίσει την καριέρα του, τότε θα μπορούσε να “σπάσει” το συμβόλαιο. Ο Όγκαστ βρισκόταν αυτό το διάστημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να συμμετάσχει στο Summer League του Λας Βέγκας και οι εμφανίσεις του κέρδισαν την εμπιστοσύνη ομάδων του NBA που του πρόσφεραν συμβόλαιο, αλλά όχι εγγυημένο.

Όγκαστ και Παναθηναϊκός μπήκαν εκ νέου σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή φόρμουλα ώστε ο παίκτης να ντυθεί φέτος στα πράσινα και μετά από αύξηση που προσφέρθηκε στον παίκτη, επήλθε η τελική συμφωνία. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον Κρις Σίνγκλετον, με τον Αμερικανό να έχει και αυτός opt out για το NBA μέχρι σήμερα, ενώ πριν από λίγες ημέρες απάντησε αρνητικά στην πρόταση του “τριφυλλιού” για ανανέωση της συνεργασίας τους με αυξημένες απολαβές. Παρόλα αυτά, μέχρι τότε υπήρχε το δεδομένο ενδιαφέρον της Χίμκι για την απόκτηση του, όμως με την σημερινή απόκτηση του Μάλκολμ Τόμας, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δεν αποκλείεται και ο Σίνγκλετον να φορά και την επόμενη σεζόν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.