Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει φόρα στην κατηφόρα τελευταία στην Ευρωλίγκα και μετράει τρία διαδοχικά ναυάγια με την Μπασκόνια και τη Χίμκι εκτός έδρας και την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης και κατρακύλησε εκτός της πρώτης 8άδας της βαθμολογίας. Στην Ελλάδα όπου συνήθως θεωρούμε ότι όλα πρέπει να γίνονται γρήγορα και οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται ακόμα και εν θερμώ, το μάρμαρο πληρώνει τις πιο πολλές ο προπονητής, καθώς η λέξη εμπιστοσύνη και υπομονή μας είναι άγνωστες σε τέτοιες καταστάσεις. Στον Παναθηναϊκό, όμως, δεν λειτουργούν έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Sportime.

Εμπιστοσύνη σε Πασκουάλ

Η διοίκηση δεν θέλει να πάρει βιαστικές αποφάσεις. Ετσι στο πρώτο επίπεδο στηρίζει απόλυτα τον Τσάβι Πασκουάλ για την ώρα. Τον αφήνει στο τιμόνι και περιμένει να οδηγήσει την ομάδα στην ανάκαμψη.

Από την άλλη, όμως, ήδη υπάρχουν σκέψεις και για ενίσχυση του… οπλοστασίου του προπονητή του τριφυλλιού με δυο παίκτες. Σύμφωνα με το Sportime ήδη η ομάδα ρίχνει ματιές στην αγορά για έναν γκαρντ και έναν ψηλό, καθώς το τριφύλλι δείχνει να έχει τεράστια θέματα στις θέσεις αυτές. Και έχει θέματα καθώς από την αρχή της σεζόν φαίνεται ότι ο Λεκαβίτσιους δεν μπορεί να αποτελέσει ποιοτικό «μπακ απ» του Καλάθη και ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες δυσλειτουργίες όταν ο Ελληνομαερικανός γκαρντ δεν είναι… καλά,  ή πρέπει να πάρει ανάσες. Από την άλλη το δίδυμο των ψηλών Γκιστ, Λάσμε έχει μείνει στα ρηχά ως τώρα. Δεν αποτελεί φόβητρο στην άμυνα όπου οι αντίπαλοι ψηλοί κάνουν πάρτι, ενώ δεν προσφέρει πολλά και στην επίθεση και η ομάδα δεν παίρνει πόντους στο «ζωγραφιστό».

Ποιοι… κινδυνεύουν

Αν τελικά αποκτηθούν δυο ξένοι παίκτες, τότε οι πιο «αδύναμοι κρίκοι» για να αποχωρήσουν θα είναι οι Λεκαβίτσιους και Λάσμε.

Όπως ο Ζήσης

Στο θέμα του γκαρντ το Sportime ανέφερε ότι οι πράσινοι θα ήθελαν έναν Νίκο Ζήση. Έναν γκαρντ δηλαδή, με τα χαρακτηριστικά του 35χρονου παίκτη της Μπάμπεργκ, που να πασάρει, να οργανώσει να εκτελεί και φυσικά να παίζει για την ομάδα. Ο Ζήσης θα ήταν ιδανική περίπτωση, καθώς είναι Ελληνας και δεν πιάνει θέση ξένου, αλλά δεν είναι εύκολο να λυθεί το συμβόλαιό του με τους Γερμανούς.

Ο Τόμας Ρόμπινσον

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ψάχνει και για ψηλό. Η ομάδα έχει κάποιους παίκτες στα υπ όψιν της αν τελικά κάνει κίνηση και για ξένο σέντερ με τον 27χρονο (2.08μ.) Τόμας Ρόμπινσον να είναι στην λίστα. Ο Αμερικανός, που έπαιζε πέρσι στην Χίμκι έκανε συμβόλαιο με τους Χοκς το καλοκαίρι, αλλά τελικά η Ατλάντα τον αποχαιρέτησε στα μέσα Οκτωβρίου και είναι ελεύθερος από τότε.