Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον τις ακαδημίες της ομάδας, πέρασε χρόνο με τα παιδιά, έπαιξε μπάσκετ μαζί τους με τον ίδιο και τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα χαρούμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Πράσινης” ΚΑΕ:

«Συνέχεια δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague «One Team» – Basketball is Everywhere, στο οποίο συμμετέχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη (4/4), ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του «τριφυλλιού», Γιώργος Καλαϊτζής επισκέφτηκε το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου και πέρασε ευχάριστες στιγμές παίζοντας μπάσκετ και συνομιλώντας με τους ανήλικους κρατούμενους (ηλικίας 15-18 ετών).

Ο κ. Καλαϊτζής δίδαξε στα παιδιά την άμυνα, στοιχείο του παιχνιδιού  που γνωρίζει πολύ καλά από τότε που ήταν αθλητής.. Αν και η άμυνα δεν προκαλεί στα περισσότερα παιδιά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο κ. Καλαϊτζής κατάφερε να τους ενθουσιάσει τόσο με  τον τρόπο προπόνησης, αλλά και με  όσα τους υπέδειξε και είπε. «Η άμυνα και η ενασχόλησή μου με το μπάσκετ μου έμαθαν να έχω υπομονή. Μου έμαθαν να κάνω ένα βήμα πίσω και να σκέφτομαι πριν πράξω το οτιδήποτε. Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να πάρεις ένα λεπτό να σκεφτείς πριν κάνεις κάτι», τους είπε αρχικά και συνέχισε: «Προσωπικά, όταν ήμουν θυμωμένος έδενα τα κορδόνια μου για ένα λεπτό ώστε να μου περάσει ο θυμός και να μην κάνω κάτι που θα το μετάνιωνα μετά. Προσπαθήστε να διαχειρίζεστε τον θυμό σας ώστε να μην μετανιώσετε για κάποια πράξη σας».

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν και ο Γιώργος Καλαϊτζής  από την  επαφή του με τα παιδιά και αναχωρώντας τα ευχαρίστησε για τη συνεργασία και δεσμεύτηκε να τους επισκεφτεί ξανά σύντομα».