Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τον προπονητή που θα καθίσει στον πάγκο του την νέα σεζόν, ωστόσο φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά σε ακόμη μία μεταγραφική κίνηση μετά τον Paris Lee. Το νέο απόκτημα του “τριφυλλιού”  αναμένεται να είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, o οποίος αναδείχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του λιθουανικού πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας γκαρντ βρίσκεται από το 2019 στο δυναμικό της Lietkabelis και μάλιστα είχε συμβόλαιο σε ισχύ μαζί της, το οποίο ο Παναθηναϊκός θα σπάσει καταβάλλοντας ένα μικρό buy-out. Πέρα από το γεγονός ότι ο Κρητικός άσος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Euroleague, Θα δει την αμοιβή του να εκτοξεύεται, καθότι από το ετήσιο συμβόλαιό του στους “πράσινους” θα είναι περί τις 280.000, ενώ στους Λιθουανούς λάμβανε μόλις 35.000.

Ο Καλαϊτζάκης ήταν από τους κύριους λόγους που ο σύλλογος του απέκλεισε την Zalgiris στους ημιτελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος, ενώ στην συνέχεια έχασε το πρωτάθλημα από την Rytas. Bέβαια ο άλλοτε άσος του Χολαργού και του Άρη είχε σημαντικότατη συμβολή και στην πορεία της ομάδας του στο EuroCup, καθότι μέτρησε 13 πόντους (55,8% δίποντο και 37,2% τρίποντο), την στιγμή που μοίραζε 2,8 ασίστ και μάζευε 2,8 ριμπάουντ.